Strategija ministarstva rada i mirovinskog sustava oko sindikata jednostavno ne funkcionira

Josip Mihaljević
23. kolovoza 2019.
Novosti
A- A+

Jučer se održala sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća, ali bez sindikata. Oni se ne žele pojaviti dokle god vladajući ne raspušu referendum o mirovinskoj reformi za koji su skupili 750 tisuća potpisa. Strategija ministarstva rada da ih uvuče u pregovore jednostavno ne funkcionira.

mrms

Foto: MRMS

Strategija novog ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića oko referenduma o mirovinskoj reformi jednostavno ne funkcionira. Oni su početkom kolovoza sindikatima uputili poziv na sastnaak s ciljem “nastavka tripartitnog socijalnog dijaloga” koji je održan jučer. Predstavnici sindikata su prije koji mjesec najavili kako napuštaju Gospodarsko-socijalno vijeće i na jučerašnji sastanak se jednostavno nisu odazvali. Njihov stav je poznat – neće to napraviti dokle god vladajući ne raspišu referendum o mirovinskoj reformi, za koji su prikupili gotovo 750.000 potpisa.

Na sastanku su, osim predstavnika iz minsitarstva bili tek predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca.

“Nažalost zbog izostanka predstavnika sindikalnih središnjica pun potencijal sastanka nije mogao biti ostvaren jer za ostvarenje socijalnog dijaloga sindikati su neizostavan partner.

Socijalni dijalog je važan zbog čitavog niza tema koje je potrebno raspraviti u kontekstu globalne ekonomske politike i tiču se velikog broja ljudi u Republici Hrvatskoj stoga usporavanje dijaloga nije nikome u interesu.

Svi nazočni izrazili su nadu da će se budućim sastancima odazvati i predstavnici sindikalnih središnjica, kako bi se socijalni dijalog nastavio u punom potencijalu”, stoji na stranicama Ministarstva.

 

mrms
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap