Stranka umirovljenika (SU) dogovorila programsku suradnju s Hrvatskom strankom umirovljenika (HSU)

Josip Mihaljević
24. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

Stranka umirovljenika (SU) sutra će održati konferenciju za medije na kojoj će javnost izvijestiti o programskoj suradnji s Hrvatskom strankom umirovljenika (HSU).

grujić

Foto: Predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić | Youtube screenshot

Umirovljenici su sve bliže vladajućima. Nakon bombastičnog Hreljinog prijelaza na stranu vladajuće koalicije možda se očekivala žestoka reakcija drugih umirovljeničkih stranaka, ali do nje nije došlo. Blok umirovljenici zajedno (BUZ) Milivoja Špike nije se ni oglasio o toj temi, a Stranka umirovljenika (SU) s Lazarom Grujićem na čelu dala mu je otvorenu podršku:

Dvije umirovljeničke stranke zakopale ratnu sjekiru: HSU i SU dogovorili suradnju!

“Stranka umirovljenika svojim je kontinuiranim i upornim nastojanjima nebrojeno puta pokazala kako je iskreni pobornik prava koja pripadaju umirovljenicima. Tako smo u više navrata pozdravili odluku Vlade RH da pristupi osmišljavanju konačnog prijedloga obiteljskih mirovina i prava preživjelog supružnika na dio mirovine preminulog, kako je to uređeno u gotovo svim državama EU.

Nedavnu odluku saborskog zastupnika gospodina Silvana Hrelje, da podrži ovaj značajan projekt ocjenjujemo pozitivnim nastojanjem da se proces ubrza i da kao jedan od najvećih pomaka u mirovinskom sustavu od 1990. godine u interesu i na korist velikog broja umirovljenika što prije zaživi”, priopćili su putem medija iz Stranke umirovljenika.

A ta je podrška očito prerasla u neku vrstu koalicije, ili kako to političari u novije vrijeme vole zvati, programske suradnje. Stranka umirovljenika sutra će održati konferenciju za medije na kojoj će biti riječi o suradnji između nekada ljutih protivnika SU-a i HSU-a:

“Na konferenciji za medije izvijestiti ćemo o nekoliko značajnih novosti vezanih uz daljnji rad stranke, a između ostalog i o početku programske suradnje s Hrvatskom strankom umirovljenika”, stoji u pozivu na konferenciju za medije.

Međutim, ovu je informaciju Hrvatska stranka umirovljenika naknadno demantirala.

Suradnju započeli i prije nekoliko mjeseci, nije zaživjela

Inače, Stranka umirovljenika i HSU su proteklih godina u javnosti češće ratovali nego surađivali. Najavu programske suradnje imali smo i prije četiri mjeseca u veljači kada je novoizabrani predsjednik HSU-a Veselko Gabričević primio tajnika Stranke umirovljenika Žarka Delača. Neke zapažene suradnje između te dvije stranke u posljednja četiri mjeseca nije bilo, pa će, čini se, opet među umirovljenicima padati dogovori.

Foto: HSU

“Zajedničko istupanje u javnost umirovljeničkih stranaka može samo ojačati poziciju umirovljenika. Težimo ujedinjenju svih umirovljeničkih opcija koje su se godinama raspršivale, težimo tome da je naš glas zaista glas svakog umirovljenika u RH”, kazao je tada Gabričević.

 

Stranka umirovljenika (SU) dogovorila programsku suradnju s Hrvatskom strankom umirovljenika (HSU)
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap