HSU upravo demantirao Stranku umirovljenika: Nismo u programskoj suradnji s njima, ograđujemo se

Josip Mihaljević
24. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

Hrvatska stranka umirovljenika upravo je demantirala navode Stranke umirovljenika koja tvrdi da su s njima ušli u neku vrstu programske suradnje. Iz HSU-a kažu da je Stranka umirovljenika o ovome “jednostrano obavijestila medije” te se ograđuju.

SU i HSU grujić gabričević

Foto: Predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić i predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Veselko Gabričević | Youtube screenshot

Stranka umirovljenika jutros je obavijestila medije o sutrašnjoj konferenciji za medije na kojoj je plan bio predstaviti “početak programske suradnje s Hrvatskom strankom umirovljenika.”

Iz HSU-a su upravo demantirali tu informaciju:

grujić
Stranka umirovljenika (SU) dogovorila programsku suradnju s Hrvatskom strankom umirovljenika (HSU)

“Hrvatska stranka umirovljenika nije definirala programsku suradnju sa Strankom umirovljenika, što je najavljeno kao tema na sutrašnjoj konferenciji za medije Stranke umirovljenika.

SU je jednostrano o ovome obavijestila medije i HSU se od toga ograđuje.

Ako ipak dođe do suradnje, dvije stranke će skupa nastupiti u javnost sa svim informacijama vezanim za to”, poručio je predsjednik HSU-a Veselko Gabričević.

Stranka umirovljenika: Dogodila nam se greška…

Kontaktirali smo Stranku umirovljenika kako bi provjerili o čemu je riječ. Predsjednik SU-a Lazar Grujić kaže da se dogodila greška tajništva stranke i da su nespretno formulirali poziv na konferenciju za medije.

Tako da umjesto “početka programske suradnje s HSU-om” zapravo kreće proces u kojem će Stranka umirovljenika iskazati spremnost za suradnjom s drugim umirovljeničkim strankama.

“Dogodila nam se greška. Mi na sutrašnjoj konferenciji želimo u biti pozvati HSU i druge umirovljeničke stranke na suradnju u interesu umirovljenika. Gospodin Gabričević i ja imamo korektan odnos, čujemo se povremeno od veljače kada smo imali jedan međustranački sastanak i odnosi su nam dobri.

Mi smo ovim pozivom htjeli reći da će tijela stranke potvrditi svoju spremnost na suradnju s drugim umirovljeničkim strankama, a na njima je da odluče hoće li prihvatiti ili ne. Naravno, kada i ako dođe do suradnje između SU i HSU, na konferenciji za medije ćemo nastupiti zajednički, a ne samostalno. Žao nam je što je došlo do konfuzije zbog greške”, poručio je Lazar Grujić.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap