Stranka umirovljenika: HSU je dovoljan sam sebi, a umirovljenicima kako bude

Josip Mihaljević
31. svibnja 2022.
Novosti
A- A+

Nakon što je Hrvatska stranka umirovljenika poručila kako suradnja s drugim umirovljeničkim strankama nema smisla jer one nemaju političku težinu, stiže reakcija Stranke umirovljenika u kojoj ih prozivaju za licemjerstvo.

SU i HSU grujić gabričević

Foto: Predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić i predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Veselko Gabričević | Youtube screenshot

Nakon što je Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) prije nekoliko dana priopćila kako ne planiraju ulaziti u političku suradnju s konkurentskim umirovljeničkim strankama “jer one nemaju političku težinu”, priopćenjem se oglasila Stranka umirovljenika (SU) koja ocjenjuje da se radi o političkom bahaćenju.

HSU prelomio: Suradnja s drugim umirovljeničkim strankama nema smisla

“Svaka bahatost pa tako i politička je protivnik i najmanje mogućnosti da velika umirovljenička populacija izbori bilo kakav politički uspjeh, izborni ili statusni, da konačno bude u poziciji aktivnog odnosa prema svom stanju u društvu.

Tako ovih dana imamo javni istup predsjednika HSU-a gdje urbi et orbi ukazuje kako po najnovijim istraživanjima biračke naklonosti oni postižu “značajan” rezultat od 3,1% simpatija biračkog tijela.

Želimo ga podsjetiti da smo samo dan kasnije od objave kolosalnog rezultata rejtinga mogli pročitati informaciju s uzorkom znatno većim, a rezultatom šest puta manjim. Kako čudan i dramatičan pad u istom anketnom vremenu. Uz spomenuto navodimo i podatak da je u odnosu na prošlu godinu rezultat HSU-a praktički isti ili je izražen u veličini nula pa zarez”, poručuju iz Stranke umirovljenika.

HSU optužuju da se vode egidom “dovoljni smo sami sebi, a umirovljenicima kako bude”, te podsjećaju da je šef HSU-a nedavno govorio kako u Hrvatskoj ima 14 umirovljeničkih razjedinjenih stranaka te kako ta usitnjenost i podjela najviše odgovara velikim strankama, HDZ-u i SDP-u.

“To je očito bila poruka pred unutarstranačke izbore u HSU. (…)

Zavaravanjem samog sebe kao kandidata jučer i danas predsjednika ima otkriveni put k zavođenju i obmani svih umirovljenika obrazlažući pritom političku farsu u različitim formama izgovora”, nastavljaju iz SU-a.

Umirovljenicima i javnosti poručuju kako ostaju dosljedni javnom pozivu na programsku suradnju umirovljeničkih stranaka te ne odustaju od ideje da na idućim parlamentarnim izborima umirovljenici izađu objedinjeni u veliku koaliciju.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap