Štrajk liječnika se neće održati, umjesto toga su pali konkretni dogovori u Ministarstvu zdravstva

Ana Kanazir
14. travnja 2023.
Novosti
A- A+

Udruge liječnika su još ranije postavile točne zahtjeve za koje žele da se ispune, a u suprotnome su najavile i mogućnost štrajka. Ipak, na sastanku s premijerom Plenkovićem ovoga tjedna su dogovorili rješavanje problema, a sada je postignuto i suglasje u Ministarstvu zdravstva pa se štrajk liječnika neće dogoditi.

Prosvjed liječnika na Markovom trgu

Predstavnici udruga liječnika | foto: Hrvatski liječnički sindikat, Facebook

Kao što smo već pisali ovdje, sastanak udruga liječnika s premijerom je prošao dobro, pri čemu je premijer najavio rješavanje problema. Ipak, tada je mogućnost štrajka liječnika i dalje bila otvorena. Sada je postignut dogovor i to na sastanku u Ministarstvu zdravstva, a sprema se i uredba koja će se donijeti u Vladu do 28. travnja. Zbog ovakvog razvoja događaja su udruge liječnika odustale od štrajka.

Prosvjed liječnika na Markovom trgu
Liječnici na sastanku s premijerom: 'Dotakli smo se svih problema, a ponuđena su rješenja'

Kako je rekao državni tajnik u Ministarstvu zdravstva, Tomislav Dulibić, suglasje je postignuto, a do 28. travnja će se na Vladi donijeti uredba koja će stajati najmanje 76 milijuna eura. Novim sastankom su tako zadovoljni i iz ministarstva zdravstva, ali i udruga liječnika.

– Mi smo usuglasili tekst uredbe. Još jedan sastanak će biti čisto da se stavi mašnica na tu uredbu, da vidimo jesmo li se razumjeli. Bilo je konstruktivno, svaka strana je iznosila svoje argumente, rekla je Renata Čulinović-Čaić, predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata, prenosi Dnevnik.hr.

Predsjednik Hrvatske liječničke komore, Krešimir Luetić je rekao kako je ovo početak rješavanja njihovih zahtjeva, ali i kako ostaju i dalje pitanja zakona o radno-pravnom statusu, ali i vremensko-kadrovskih normativa.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap