Stožer objavio nove podatke, virus ušao u Dom za starije u Puli

Josip Mihaljević
28. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je danas u 14 sati nove podatke o zaraženima. Imamo 41 novi slučaj, jedan smrtni slučaj, a virus je ušao u pulski Dom za starije “Alfredo Štiglić”.

stozer

Foto: Youtube screenshot

U protekla 24 sata babilježen je 41 novi slučaj pa je broj aktivnih slučajeva danas 749. U bolnici se liječi 133 osoba, a na respiratoru imamo devet pacijenata. U zadnja 24 sata testirano je 1256 osoba. Jedna je osoba preminula, a u samoizolaciji je trenutno 2.915 osoba.

Evo kako izgledaju aktivni slučajevi po županijama:

 

aktivni slucajevi

Foto: koronavirus.hr

U Puli virus ušao u dom za starije

Županijski stožeri su ranije objavili podatke iz svojih županija. U Istarskoj županiji su na temelju 181 testa pronašli tri novozaražena, a jedna je korisnica Doma za starije osobe ‘Alfredo Štiglić’ u Puli, piše glasistre.hr.

“Kod dvije osobe radi se o bliskom kontaktu s pozitivnom osobom dok je jedna novozaražena osoba korisnica pulskog Doma za starije osobe Alfredo Štiglić”, kazao je načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Kozlevac je objasnio kako je u tijeku epidemiološka obrada podataka Doma koji na tri lokacije ima više od 200 korisnika.

Načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac je ponovno pozvao sve građane i turiste na disciplinu, oprez, odgovorno ponašanje i na pridržavanje epidemioloških mjera.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap