[ANKETA] Hoćete li i dalje nositi maske sada kada postaju preporuka, a ne obveza?

Josip Mihaljević
8. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Stožer civilne zaštite jučer se obratio javnosti nakon dugo vremena i donijeli su niz velikih odluka. Većina epidemioloških mjera ukida se u ponoć, a bilo je čak govora o proglašavanju kraja epidemije u Hrvatskoj. Iako su iz Stožera u prethodnim danima stizali signali da će se obvezno korištenje maski u trgovinama i javnom prijevozu zadnje ukinuti, Stožer je tu obvezu pretvorio u preporuku.

umirovljenik maska

Ilustracija: Unsplash

Stožer civilne zaštite jučer je predstavio je niz novih odluka u kojima se više-manje sve postojeće epidemiološke mjere značajno ukidaju. Epidemija koronavirusa, kako su poručili iz Stožera, više ne predstavlja teret zdravstvenom sustavu i Hrvatska se pridružuje nizu država koje epidemiju privode kraju.

stozer
Ukidaju se skoro sve epidemiološke mjere, maske ostaju samo za neke!

Posebno je zanimljivo da se sigurno ukida šira uporaba covid potvrda, ali došlo je i do velike promjene koja se odnosila na većinu građana. Radi se o obveznom korištenju maski u zatvorenim prostorima, dućanima i u javnom prijevozu. U ponoć obveza postaje preporuka tako da će maske nositi samo oni koji to doista požele.

Kako je objasnio načelnik Stožera civilne zaštite Davor Božinović, hoće li netko nositi masku ili ne postaje procjena pojedinca, a ne stvar nadzora i sankcija. Ipak, obvezne maske ostaju na snazi samo u bolnicama i domovima za starije i to za zaposlenike, korisnike i sve posjetitelje.

Zanima nas hoćete li i dalje nositi maske, sada kada više nisu obvezne? Odgovorite u anketi:

Maske uglavnom postaju preporuka, a ne obaveza. Hoćete li ih i dalje nositi u javnom prijevozu i trgovinama?

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap