Stariji vozač (84) sletio u kanal, vratio se na cestu, udario u kamion pa poginuo

Jasmina Grgurić
11. listopada 2019.
Novosti
A- A+

Teška prometna nesreća dogodila se jučer prijepodne nedaleko od Kutjeva. Život je izgubio stariji vozač koji je vozio prebrzo, sletio izlaskom iz zavoja u kanal, vratio se u promet te udario u teretno vozilo. Državna cesta nakon nesreće bila je zatvorena tri sata.

Foto: Pixabay

Policijska uprava požeško-slavonska izvijestila je danas o teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak oko 9.50 sati između mjesta Bektež i Gradište. Naime, 84-godišnji vozač Škode novogradiških registracija zbog prebrze vožnje izgubio je nadzor nad vozilom prilikom izlaska iz zavoja udesno.

josip mataija
Josip Mataija: "Stariji vozači su krivi u 70 posto prometnih nesreća u kojima sudjeluju"

Automobilom je zbog zanošenja vozila sletio u putni kanal, nakon čega se vozilo vratilo na cestu u suprotni prometni trak pri čemu je došlo do udara u teretni automobil bjelovarskih registracija. Teretnjakom je iz suprotnog smjera upravljao 44-godišnjak. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 84-godišnjak.

U vremenu od 10.05 do 13.55 sati državna cesta D-51 je bila zatvorena za sav promet koji se odvijao alternativnim pravcima.

Istoga dana, oko 13.55 sati, između mjesta Češljakovci i Velika, 63-godišnji vozač koji je upravljao Opelom požeških registracija, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio u putni kanal. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

 

Stariji vozač (84) sletio u kanal, vratio se na cestu, udario u kamion pa poginuo
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap