Obojica su kriva: Vozač (75) “pokupio” 72-godišnjeg pješaka u Šibeniku

Jasmina Grgurić Zanze
3. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Teška prometna nesreća dogodila se u Šibeniku, a akteri su dvojica umirovljenika. U ovom slučaju, kriva su obojica jer se nijedan nije ponašao oprezno i savjesno u prometu, što je rezultiralo nesrećom koja se sasvim sigurno mogla izbjeći.

Ilustracija: Pixabay

Neoprez dvojice umirovljenika doveo je do prometne nesreće koja se dogodila u utorak oko 11,45 u Šibeniku, pri čemu je teže ozlijeđen 72-godišnji pješak.

pjesacki
Umro 81-godišnji pješak na kojeg je u Labinu naletio 98-godišnji vozač

Do prometne nesreće je došlo tako što se 75-godišnjak, upravljajući autom Hyundai zagrebačkih registracija, uključivao na glavnu cestu sa sporedne. Pritom nije pogledao može li to učiniti na način koji je siguran za ostale sudionike prometa, zbog čega je udario u 72-godišnjeg pješaka.

No, stariji je pješak u trenutku prometne nesreće prelazio kolnik na mjestu gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza, a koji je bio udaljen manje od 50 metara. Pješak je zadobio teže ozljede zbog kojih je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Šibeniku.

Protiv 75-godišnjeg vozača je, zbog izazivanja prometne nesreće, podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a protiv 72-godišnjeg pješaka obvezni prekršajni nalog zbog prelaska ceste na mjestu koje nije obilježeno pješačkim prijelazom koji je bio od njega udaljen manje od 50 metara, izvijestila je jučer Policijska uprava šibensko-kninska.

Obojica su kriva: Vozač (75) “pokupio” 72-godišnjeg pješaka u Šibeniku
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap