Stariji poduzetnik najavio odlazak iz Lijepe naše: Draga Hrvatsko, odlazim, odlazim…

Jasmina Grgurić Zanze
20. kolovoza 2018.
Novosti
A- A+

Stihovima Bijelog Dugmeta hrvatski poduzetnik i vlasnik poznate zagrebačke pizzerije oprostio se od Hrvatske. Poslovnu sreću, ako je suditi prema njegovoj najavi na društvenoj mreži, potražit će očito izvan granice Lijepe naše. Probleme s birokracijom i sanitarnom inspekcijom zbog odlaganja otpada iznio je još prije tri mjeseca…

Da nezaposleni i mladi u sve većem broju napuštaju Hrvatsku u potrazi ne samo za poslom, nego i nekim boljim životom, standardom i budućnošću, nažalost više i nije neka vijest. Ali kada takav potez najavi stariji, k tomu još i vrlo uspješni poduzetnik, onda se svi iznova trebamo hamletovski zapitati što je to trulo u Lijepoj našoj.

Riječ je o Marinu Vanjku, vlasniku poznate zagrebačke pizzerije O’Hara kojemu je borba s neumoljivom birokracijom očito prekipjela. Naime, na svom Facebook profilu jučer je objavio status iz kojeg su njegove namjere vrlo jasne.

Draga Hrvatsko…

“Vi znate da se ja ne bavim politikom, crnjacima i bezveznim naklapanjima na teme o kojima pojma nemam, ali imam svoja promišljanja koja rijetko dijelim sa nekolicinom dobrih prijatelja. Ovaj put ću napraviti malu iznimku! Ovo je sve što imam za reći na tu temu…” – kazao je uvodno te nakon toga svoje osjećaje izrazio pjesmom “Došao sam da ti kažem da odlazim” Bijelog Dugmeta, a koju je posvetio “dragoj Hrvatskoj”.

 

Poziv sanitarne inspekcije

Poslovne muke po birokraciji opisao je još prije tri mjeseca, također u javnom statusu na ovoj društvenoj mreži. Tada je njegova pizzerija imala problema s odlaganjem otpada, koji nisu smjeli sortirati sami na reciklažnom dvorištu bez jednog dokumenta – popratnice. Potom je za 1.200 kuna mjesečno sklopio ugovor s jednom firmom da to čini umjesto njih. No, ta je firma otpad odložila na privatnom zemljištu, čiji je vlasnik pizzeriju prijavio sanitarnoj inspekciji.

“Ali budite uvjereni da prvi put kad naje… od lihvara i reketara bilo koje vrste ni kriv ni dužan stavljam ključ u bravu! Pa nek vam netko drugi plaća ovakve debilne situacije koje su samo kap u moru svakodnevnog poslovanja svih nas u Hrvatskoj! To mogu i hoću! Ima još poslovne snage u meni, a postoje i neke druge države. Možda i Venezuela. Sigurno nisu ovakvi debili!? Garant!” – napisao je barba Marin u svibnju ove godine i već tada najavio mogućnost zatvaranja jedne od najboljih hrvatskih pizzerija.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap