Sretan rođendan! Silvano Hrelja napunio 65 godina, otkrio nam je kad će u mirovinu

Milan Dalmacija
15. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Silvano Hrelja proslavio je 65. rođendan. Saborski zastupnik koji već 20 godina zagovara rješavanje umirovljeničkih pitanja, sada i sam zadovoljava uvjete za mirovinu. Ali, otkrio nam je kako se još neće umiroviti, a nakon što to učini posvetit će se obitelji i maslinama.

Silvano Hrelja gostovao je u našem podcastu | foto: mirovina.hr

Najpoznatiji i najdugovječniji saborski zastupnik koji zagovara rješavanje umirovljeničkih pitanja, Silvano Hrelja proslavio je u utorak 65. rođendan. Tako je i on ušao u krug onih koji zadovoljavaju uvjete za mirovinu.

Hrelja je rođen 14. ožujka 1958. godine u Žminju. Završio je srednju elektrotehničku, a potom i Višu školu za sigurnost pri radu i zaštitu od požara. O sigurnosti o radu brinuo se u brodogradilištu Uljanik, gdje je postao i član Sindikata metalaca Hrvatske. U Hrvatskom saboru je od 2003. godine, kao zastupnik HSU-a, a potom i nezavisni. Predsjednikom stranke bio je od 2008. do samog kraja 2021. godine.

Gabričević i Hrelja
'Meni je politike dosta': Hrelja komentirao izbacivanje iz HSU-a, javili se i Umirovljenici zajedno

Isti osjećaj kao i prije

Unatoč dugoj karijeri, o mirovini ipak ne razmišlja. U telefonskom razgovoru nam je rekao da je kratko proslavio rođendan, ali da se ne osjeća drugačije nego bilo koji drugi dan sa spoznajom da je u godinama za mirovinu.

– Isti je osjećaj kao i prije. Nema bitne razlike, sve je to u kontinuitetu. Kako sam odlučio, odradit ću mandat do kraja i ćao, poručio nam je Silvano Hrelja, ostavši pri svome stavu kojeg je izrekao nakon izbacivanja iz HSU-a, o čemu smo pisali ovdje.

Posvetit će se obitelji

Priznao nam je da još nije zatražio informativni izračun mirovine. Rekao je da će to napraviti na kraju mandata, koji mu istječe s parlamentarnim izborima 2024. godine. Istaknuo je da je najbitnije u cijeloj priči to što je skupio 45 godina staža, ali i što će se moći više posvetiti svojoj obitelji.

– Imam četvero unučadi. Imam nešto zemlje, maslinik, dakle imam posla i obveza. Obitelji se trebam posvetiti. Dugo sam izbivao, a biti vikendaš kod kuće nije ugodno, priznao nam je Silvano Hrelja.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap