Srbija umirovljenicima isplatila dodatak, jedan umirovljenik novce vratio Vučiću: “To je poniženje, a ne pomoć”

Josip Mihaljević
23. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Vučić je umirovljenicima poslao 5000 dinara (oko 300 kuna) dodatka, a umirovljenik Mile Delić ih je poslao nazad na Vučićevu adresu. Nakon što mu je Vučić ponovno poslao novce, umirovljenik ih je opet vratio uz komentar da je to poniženje, a ne pomoć.

mile delić

Foto: Mile Delić, umirovljenik koji je vratio novce Vučiću | Youtube screenshot

Nakon što je Srbija prošle godine isplatila 5000 dinara (oko 300 kuna) novčane pomoći svojim umirovljenicima, jedan umirovljenik uzeo je novac i poštom ga poslao predsjedniku države uz obrazloženje kako taj novac nije pomoć, nego poniženje, piše Nova.rs.

Time je umirovljenik Mile Delić utjelovio sentiment kojeg osjećaju mnogi umirovljenici i u Hrvatskoj, posebice kada dođe do usklađivanja mirovina, pa se putem društvenih mreža umirovljenici odriču povišice i poklanjaju ih ministrima.

Umirovljenik i Vučić se dopisuju s 5000 dinara

No, ovaj je umirovljenik to doista i napravio, i to ne jednom, nego više puta.

sreca
Susjedi saznali postotak usklađivanja, kod njih mirovine rastu 5,9 posto!

“Predsjednik Aleksandar Vučić me ponižava s ovih pet hiljada dinara. On je meni oteo blizu sedam hiljada eura i sad to neljudski pokušava da pokrije na ovaj način”, rekao je Delić za Nova.rs.

Umirovljenik je 5000 dinara poštom poslao na Vučićevu adresu, a predsjednik ih mu je uredno vratio. No, on ne odustaje pa je novac ponovno poslao predsjedniku.

“To je ponižavajuće. On je meni oteo blizu sedam hiljada evra, a sad licemjerno i neljudski pokušava da to pokrije sa pet hiljada dinara. Ne znam odakle on to isplaćuje, kad uopće nije nadležan za penzije. Na njega sam odavno kivan, jer je moja penzija njegovom direktnom krivicom manja 4,21 posto”, kazao je umirovljenik.

Evo kako je došao do računice

I u jednoj i u drugoj izjavi umirovljenik spominje da mu je predsjednik dužan nekoliko tisuća eura. Podsjetimo, Srbija je zbog loše ekonomske situacije do prije nekoliko godina imala Zakon o smanjenju penzija radi mjera štednje pa su mnogi umirovljenici ostali uskraćeni. Vučić je, pred istek tog zakona, poslao pismo svim umirovljenicima kako bi im se zahvalio na odricanju.

aleksandar vučić
Predsjednik Srbije svakom umirovljeniku poslao pismo zahvale, pročitajte što u njemu piše

“Neka narod čuje s kakvim bahatim predsjednikom ima posla. Samo ovisi kada će netko doći na red. Sad su na red došli penzioneri s većim primanjima. Vučiću želim da kažem da nije shvatio prvu poruku – ne želim njegove pare, hoću da mi vrati ono što mi je oteo”, objašnjava Delić.

Delić je, čini se, jako zadovoljan s medijskim odjekom njegovog postupka, a najavljuje i češće nastupe u medijima. Inače, Delić je umirovljeni instruktor letenja, a lokalnim medijima je dobro poznat zbog svog odnosa s Vučićem. Prvo vraćanje novca predsjedniku države učinio je još 2016. godine nakon što su umirovljenici dobili 5000 eura jednokratne pomoći.

Srbija umirovljenicima isplatila dodatak, jedan umirovljenik novce vratio Vučiću: “To je poniženje, a ne pomoć”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap