Splitska policija spriječila prevarante da stariju ženu okradu za 350.000 kuna!

Jasmina Grgurić
27. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Što je veća kriza, prevare starijih sve su češće, ali i domišljatije te sa sve većim ulozima u igri. Prevaranti ciljaju obično na starije, imućne i same gospođe koje su im iz lakovjernosti spremne predati kompletnu životnu ušteđevinu. Srećom, splitski plavci stali su na kraj kriminalnoj skupini koja je ženu umalo okrala za 350 tisuća kuna!

Foto: Pixabay

Ciljano zovu starije gospođe s lovom na računu i predstavljaju im se kao službene osobe, najčešće policajci. Igraju na autoritet, a kada im žrtva povjeruje, spremna im je dati svu životnu ušteđevinu po koju ovi kriminalci besramno dolaze čak i na kućni prag. Operiranje koje je uzelo mala u brojnim imućnijim europskim državama ne zaobilazi ni Hrvatsku.

Tako je splitsko tužiteljstvo ovih dana pokrenulo istragu protiv dvojice muškaraca u 50-im godinama koji su se jednoj starijoj gospođi lažno predstavljali kao policajci, tražeći da im sa svog bankovnog računa podigne i preda čak 47.000 eura!

Ovako su prevarantice starijem paru iz stana uzele 12 tisuća eura ušteđevine!

Priča gotovo uvijek identična, samo s puno većim ulogom nego što je uobičajeno. A upravo ih je ta pohlepa i koštala. Dakle, sve je počelo na klasični prevarantski način. Doznali su da žena ima pozamašnu svotu u banci. Nazvali su je i rekli da su policajci. Novčanice su, kažu joj, krivotvorene pa ih treba podići s računa. Žrtva nije ni posumnjala da je tako nešto nemoguće pa je zatražila podizanje čitave sume. Srećom, službenica na šalteru odbila joj je isplatiti tako velik iznos bez prethodne najave. No, prevaranti nisu odustali…

Potom su je tražili da podigne 17.000 eura pa je žena opet pošla u banku, no službenica je posumnjala na prevaru i obavijestila policiju. U novom kontaktu s prevarantima rekla je da je uspjela podići samo 5.000 eura, na što su oni najavili da će policijski dostavljač doći na njezina vrata i uzeti novac 16. siječnja oko devet sati, što je jedan od okrivljenika i učinio, ne znajući da je u policijskoj zasjedi. Prvoosumnjičeni je završio iza rešetaka još dok traje istraga. Radili su u dogovoru s trećom osobom čiji identitet tek treba ustanoviti.

Splitska policija spriječila prevarante da stariju ženu okradu za 350.000 kuna!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap