Špika poslao otvoreno pismo šefu HSU-a: “Generale, vi ste sramota za sve nas, da imate srama odstupili bi”

Josip Mihaljević
21. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Predsjednik Bloka umirovljenici zajedno Milivoj Špika jutros je žestoko napao predsjednika HSU-a Veselka Gabričevića u otvorenom pismu. Povod je raspuštanje devet od 17 organizacija HSU-a Gradskih četvrti Grada Zagreba jer članovi nisu pristali koalirati s HDZ-om.

Foto: Milivoj Špika i Veselko Gabričević | Mirovina.hr

Milivoj Špika, predsjednik Bloka umirovljenici zajedno, jutros je u otvorenom pismu žestoko napao predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika Veselka Gabričevića. Kaže da ga je zaprepastila vijest o raspuštanju više od polovine organizacija HSU-a Gradskih četvrti Grada Zagreba jer su članovi odbili koalirati s HDZ-om.

Špikino otvoreno pismo prenosimo u cijelosti:

“Poštovani, ako vam se nakon vašeg besramnog i nedemokratskog čina tako uopće mogu obratiti,

Sa velikim iznenađenjem i zaprepaštenjem sam primio vijest o raspuštanju više od polovine odnosno 9 od 17 organizacija HSU-a Gradskih četvrti Grada Zagreba koje je uslijedilo nakon što većina vaših organizacija nije pristala koalirati sa HDZ-om. Sa druge pak strane promatrajući vaše ponašanje tijekom posljednjih mjeseci odnosno nakon što ste izabrani za predsjednika HSU-a pod geslom svi umirovljenici pod jedan stijeg, ni ovakav vaš postupak nije iznenađenje. Vi ste naime odmah nakon što ste preuzeli HSU pokazali da niste čovjek od riječi, da sa vama na žalost HSU nije ništa pozitivnog dobio, odnosno da od vaših obećanja neće biti ništa.

Kao i vaš prethodnik, „generale“ prodali ste se za neko obećanje i tako još jednom pokazali kako se besramno trguje interesima onih koje bi trebali zastupati. Vi „generale“ kao i vaš prethodnik pokušavate pojam suradnja poistovjeti sa sramnom trgovinom interesima umirovljenika, jer surađivati kao interesna stranka uistinu možemo sa svima, ali „generale“ ni sa kime i nikada ne smijemo trgovati interesima onih koje predstavljamo. Obračunavši se ovako brutalno sa svojim članstvom u Gradu Zagrebu koje je samo tražilo svoja statutarna prava vi ste pokazali da ste samo još jedan izgubljeni lik u nizu besramnih trgovaca koji umirovljeničkoj populaciji nanose ogromnu, i ne samo političku štetu, a što ćete vi „generale“ za izdaju dobiti, u ovom slučaju od HDZ-a?

Hoće li to što su vam obećali „generale“, a svi su galantni kada se daju obećanja, biti dovoljno da ispere svu prljavštinu i gorak okus izdaje koju ste počinili? Vi, general HV-a koji bi trebali biti moralna vertikala, vi koji ste se nudili postati liderom umirovljeničke političke scene, vi koji se busate u svoje poštenje, vi koji ste nas javno pozivali da se okupimo pod jedan stijeg, vi kojem sam vjerovao ste nas kao pravi bijednik za šaku škuda izdali i ostavili na cjedilu. Ima li uopće veće sramote od toga da general izda svoju vlastitu „vojsku“?

Vi ste „generale“ sramota za sve nas, i da imate i malo srama vi bi odstupili isti tren”, poručio je Špika.

 

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap