Špika: HSU je posljednjim istupom i službeno postao žetončić HDZ-a

Josip Mihaljević
1. lipnja 2022.
Novosti
A- A+

Odluka HSU-a da neće surađivati s drugim umirovljeničkim strankama podigla je pravu buru u konkurentskim taborima. Milivoj Špika, šef Bloka umirovljenici zajedno, optužuje ga da je s takvom odlukom i službeno postao žetončić HDZ-a.

Foto: Milivoj Špika i Veselko Gabričević | Mirovina.hr

Nakon odluke HSU-ovih stranačkih tijela da na suradnju s drugim umirovljeničkim strankama ne računaju jer “one nemaju političku težinu” iz konkurentskih tabora stižu oštra priopćenja. Stranka umirovljenika na čelu s Lazarom Grujićem implicira da je vodstvo HSU-a licemjerno jer su ranije žestoko zagovarali ujedinjenje umirovljeničkih opcija, a Blok umirovljenici zajedno ide korak dalje te Hrvatsku stranku umirovljenika optužuju da su postali žetončić HDZ-a.

“Maske su konačno pale. Ono o čemu sam već više puta govorio i pisao, o prijetvornosti HSU-a i njihovih čelnika, ovih se dana konačno i službeno potvrdilo. Valjda je i njima postalo jasno da se javnost ne da dugo zavaravati lažima kojima je predsjednik HSU-a Veselko Gabričević obmanjivao svoje članstvo i javnost”, priopćili su iz Bloka umirovljenici zajedno.

Gabričević je najavio okupljanje umirovljeničkih stranaka, sad s njima ne želi imati posla

Iz BUZ-a podsjećaju da je Veselko Gabričević nakon prošlog parlamentarnih izbora u stranci izazvao pravu buru jer je tadašnji predsjednik stranke Silvano Hrelja raskinuo suradnju s umirovljeničkim strankama i koalirao sa SDP-om na izborima.

SU i HSU grujić gabričević
Stranka umirovljenika: HSU je dovoljan sam sebi, a umirovljenicima kako bude

“Kako su odmah nakon parlamentarnih izbora uslijedili i unutarstranački izbori u HSU-u, Gabričević je kao primarni zadatak najavio okupljanje svih umirovljeničkih stranaka i nastavak suradnje tamo gdje je Hrelja stao. Svi koji su pratili tadašnja događanja mogli su vidjeti da je tijekom izborne kampanje imao i našu otvorenu podršku, pa i pomoć kada god je trebalo.

Pobjeda Gabričevića u prvom krugu nagovještavala je početak rapsodije umirovljeničke opcije no umjesto toga dogodio se potpuni obrat. Gabričević je preuzimajući “žezlo” HSU-a bez ikakvog objašnjenja ili najave potpuno prekinuo komunikaciju s drugim umirovljeničkim strankama”, objašnjavaju iz BUZ-a.

“Postali su privjesak ili žetončić HDZ-a”

Kulminacija je nastala u jeku lokalnih izbora, kada je Gabričević raspustio cijelu zagrebačku organizaciju jer nisu prihvatili njegov plan da se u Zagrebu koalira s HDZ-om, ocjenjuju u BUZ-u. Zbog toga ih optužuju da su sada i službeno postali žetončić HDZ-a:

HSU prelomio: Suradnja s drugim umirovljeničkim strankama nema smisla

“Nova TV je u posljednjoj anketi HSU-u dala potporu od 3,1%, a to je Gabričeviću očito bilo dovoljno da umišljen u svoju i HSU-ovu veličinu krene korak dalje i javno objavi kako druge umirovljeničke stranke nemaju nikakvu političku težinu te s toga s njima nema smisla surađivati. HSU, naime, u posljednjih godinu i pol ima prosječan rejting od točno 1,55% što bi za svaku dugogodišnju parlamentarnu stranku trebalo biti i te kako zabrinjavajuće, a nikako nečime s čime se treba hvaliti”, nastavljaju iz BUZ-a.

Pitaju se iz BUZ-a je li Gabričević prevrtljiv, lažljiv, politički slijep ili potpuno glup – “da ne vidi kako je ujedinjenje umirovljeničkih stranaka jedini ispravni put kojim se nešto može uraditi za umirovljenike?”

“Ovim javnim istupom HSU je konačno i službeno postao privjesak ili žetončić HDZ-a, sve drugo je samo prodavanje magle, iluzija i proziran izgovor za još jednu političku trgovinu jednog izgubljenog lika koji je očito zalutao u politiku. Gabričeviću, sram te bilo ako srama uopće imaš”, zaključuje Milivoj Špika, šef BUZ-a.

 

Špika: HSU je posljednjim istupom i službeno postao žetončić HDZ-a
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap