Slovenski umirovljenici spremaju se za sedmi prosvjed: Ovaj će imati i humanitarni karakter

Milan Dalmacija
3. rujna 2023.
Novosti
A- A+

Slovenski umirovljenici ne odustaju od kontinuiranih prosvjeda pa tako planiraju svoj sedmi prosvjed i to početkom rujna. Osim što će poslati poruke vladajućima, slovenski će umirovljenici organizirati i humanitarnu akciju. Prikupit će novac za kupnju kućanskih aparata stradalima u nedavnim poplavama.

Peti prosvjed umirovljenika u Ljubljani. | Foto: Facebook/Iniciativa Glas upokojencov Slovenije

Slovenski umirovljenici pripremaju se za sedmi prosvjed. Kako je najavio ravnatelj Zavoda 1. listopada i čelnik inicijative Glas umirovljenika Slovenije, Pavel Rupar, prosvjed će se kao i dosad održati u srijedu, 6. rujna na Trgu Republike u Ljubljani.

Slovenski umirovljenici ponovno na ulicama: Simboličnom gestom pokazali što misle o vladajućima

Prosvjed će ovoga puta imati humanitarni karakter, s obzirom na to da će sudionici moći putem QR kodova donirati novac kojim će biti kupljeni kućanski aparati za stradale u nedavnim poplavama, piše Nova 24 TV.

Organizatori upozoravaju da se nakon prethodnih šest prosvjeda i posjeta Bruxellesu nije poboljšao umirovljenički standard zbog čega smatraju da ih vlast ne doživljava ozbiljno. Stoga su odlučili podsjetiti da su još ovdje te dodali da vlast čeka “vruća politička jesen”.

– Umirovljenici rade, ne radimo samo za sebe, radimo za sve. Želimo pokazati da riječi, besmislice, koje se šire nisu dovoljne. Da nisu dovoljne slike u Ljubljani na asfaltu s lopatom, da treba raditi i surađivati, dodao je.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap