Slastičar podijelio 500 krafni umirovljenicima: “Treba udariti kontru, okrenuti sve na pozitivne misli”

Josip Mihaljević
17. veljače 2020.
Novosti
A- A+

Vlasnik dugoselske slastiračnice “Jagode i čokolada” Dominik Vršić prekjučer je održao akciju darivanja krafni osobama u domovima za starije i nemoćne osobe na području Dugog Sela. Inspirirali su ga njegovi baka i djed, koji su ga odgajali do četvrte godine, a krafne je napravio po bakinom receptu.

umirovljenici

Foto: Press

Vlasnik dugoselske slastičarnice “Jagode i čokolada” Dominik Vršić u subotu je održao akciju darivanja krafni u domovima za starije i nemoćne osobe na području Dugog Sela. Aktivnost pod sloganom “Krafne slatke za djede i bake” započeo je u Domu za starije osobe “Davor”, uz podršku gradonačelnika Dugog Sela Nenada Paniana i djece OŠ Ivan Benković.

Inspiraciju za akciju dobio je od svog djeda i bake:

Inspiracija za ovu akciju mi se rodila iz moje životne situacije gdje sam odrastao uz baku i djeda koji su me podigli do moje 4. godine. Baka je uvijek radila savršene krafne koje je pekla na svinjskoj masti i posipala ih kristal šećerom. To mi je ostalo živo u sjećanju. Uvijek kad radim svoju krafnu, koju volim, uvijek se sjetim bakine i to mi daje pozitivnu energiju”, istaknuo je Vršić.

Dodao je kako u doba negativnih vijesti “treba udariti kontru, okrenuti sve na pozitivne misli i raditi dobre stvari pa će i društvu biti bolje”.

Tijekom dana Vršić je podijelio 500 krafni umirovljenicima u sveukupno 16 domova. U darivanju su uz djelatnike slastičarnice sudjelovali ženski vokalni sastav “Koledarice”, OŠ Josip Zorić i OŠ Ivan Benković, a Vršić najavljuje da je ova akcija rođenje jedne nove tradicije:

“Planiram ovakvu akciju provoditi svake godine u vrijeme fašnika, te uz krafne spojiti mlade i starije, pjesmu i radost i širiti dobrotu”, poručio je Vršić.

U duhu početka karnevalskog razdoblja potporu mu daje grad Dugo Selo i Turistička zajednica, pa mu se u posjetu domu pridružio i gradonačelnik Nenad Paninan te tom prigodom izjavio:

„Dominik Vršić ima punu potporu Grada u akcijama koje organizira. Nakon sladoleda za naše najmlađe, želi nagraditi one koji su prošli mnogo toga u životu. Ovim malim znakom pažnje iskazujemo potrebu za brigom za starije osobe te im želimo pružiti ljubav i poštovanje”, poručio je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap