Predivna akcija: Dugoselska slastičarnica tradicionalno počastila umirovljenike s gotovo 400 krafni

Ana Kanazir
6. veljače 2024.
Novosti
A- A+

Vlasnik dugoselske slastičarnice ‘Jagode i čokolada’, Dominik Vršić je i ove godine počastio s gotovo 400 krafni korisnike domova za starije i nemoćne osobe na području grada. Cijela akcija se održala pod sloganom ‘Krafne slatke za djede i bake’, a ideja je nastala kao zahvala baki vlasnika slastičarnice koja i dalje živi u njegovim kolačima i krafnama. Korisnici domova su s oduševljenjem dočekali krafne, a neki su se i maskirali.

Podjela krafni umirovljenicima u domu za starije

Podjela krafni umirovljenicima u domu za starije | Foto: press

Cijela akcija podjele krafni je osmišljena još 2020. godine, a ove godine je osigurano 394 krafni za korisnike i pripadajuće osoblje u 17 domova umirovljenika na području Grada Dugog Sela. Krafne su napravljene po starinskom receptu, a troškove je pokrila slastičarnica.

podjela krafni u domovima za starije u Dugom Selu
Podjela krafni u Dugom Selu: Slastičarnica daruje slastice domovima za starije osobe, evo i zašto

Krafne po recepturi bake

Krafna je najpopularniji desert prije i u vrijeme fašnika, a upravo je 394 krafni napravio i podijelio u domovima za starije osobe vlasnik slastičarnice ‘Jagode i čokolada’, Dominik Vršić. Krafne je radio sam po tajnoj recepturi svoje bake, a kako je objasnio, tajni sastojak je ljubav, dok mu je najveća sreća kada na licima vidi osmijeh. Ipak, ova akcija se sada nije provela prvi puta, već se provodi od 2020. godine, a sve troškove je pokrila slastičarnica.

– Radosni smo što možemo podijeliti krafne, odvojiti trenutak da se sjetimo naših umirovljenika. Svi im moramo pokazati da su oni tu, da osjete da nisu zaboravljeni jer su nam dali puno. Ovo je i poruka zahvalnosti i znak pažnje, rekao je slastičar Vršić.

Korisnici su se zamaskirali

U domu za starije ‘Care for Life’ korisnici su se i maskirali, a kako je otkrila Voditeljica doma Renata Škrnički, ova se akcija u njihovom domu željno iščekuje svake godine.

– Mi se za ovaj dan pripremamo od fašnika do fašnika. To nam je velika radost i veliko zadovoljstvo, gospodin Dominik uvijek nam čini zadovoljstvo s donacijom krafni i jako smo ponosni na to, rekla je Škrnički.

Ako ste se i vi zaželjeli krafni, uvijek ih možete napraviti kod kuće i to po vrlo jednostavnom receptu. Tajna je u glatkom brašnu, toplom mlijeku, mekše zamiješanom tijestu, kojoj žlici alkohola protiv upijanja masnoće i vrlo kratkom prženju, a recept možete pronaći u ovom tekstu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap