Silvano Hrelja će biti na listi Amsterdamske koalicije na EU izborima

Josip Mihaljević
5. veljače 2019.
Novosti
A- A+

Prije šest dana Silvano Hrelja i Hrvatska stranka umirovljenika potpisali su ugovor o suradnji s ostalim članovima Amsterdamske koalicije. Prvi veliki test bit će izbori za EU parlament, koji će se održati krajem svibnja. Neka imena s liste su već izašla u medije, a Silvano Hrelja će se također naći na tom popisu.

Snimak zaslona: Youtube

Amsterdamska koalicija (GLAS, IDS, HSS, HSU, PGS) raste iz dana u dan, a sljedeće dvije stranke koje bi im se trebale priključiti su Laburisti i novonastali Demokrati predvođeni Mirandom Mrsićem.

Prema redovnim istraživanjima javnoga mnijenja, uživaju potporu od oko 8.5 posto birača, što znači da bi na EU izborima krajem svibnja sigurno mogli ugrabiti barem jedan od mogućih 12 mandata. Taj rejting od 8.5 posto se odnosi na četiri najjače stranke u koaliciji (GLAS, HSS, IDS, HSU), dok je politička težina drugih koalicijskih partnera još uvijek neopipljiva. Štoviše, ako uspiju odraditi dobru izbornu kampanju, vrlo su blizu toga da osvoje dva mandata u EU parlamentu – jer će za jedan mandat biti dovoljno oko 6,5 posto ukupnih glasova.

Telegram.hr je nedavno objavio koja će se imena naći na listi za EU izbore, a umirovljenike će zanimati da se na njoj našao i Silvano Hrelja. Listu bi trbao nositi istarski župan Valter Flego (IDS), a iza njega bi trebao biti već sadašnji eurozastupnik Jozo Radoš (Glas).

Treće mjesto na listi pripada liječniku Zoranu Bahtijareviću, nestranačkom kandidatu Hrvatske seljačke stranke. Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja trebao bi biti četvrti, a iza njega su ekonomist Damir Novotny i potpredsjednica Glasa Dijana Topčić-Rosenberg.

Budući da se i na ovim izborima može glasati preferencijalno, posljednji na listi će biti dva najjača politička imena Amsterdamske koalicije – Krešo Beljak i Anka Mrak Taritaš.

Zanimljivo, predsjednik HSU-a se našao na listi za EU parlament, a predsjednik ‘Demokrata’ i bivši ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić neće biti na listi.

Silvano Hrelja će biti na listi Amsterdamske koalicije na EU izborima
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap