Šest suza za Zlatka Bočkala, uz pjesmu u spomen na bivšeg predsjednika UIR Zagreba

Milan Dalmacija
4. travnja 2023.
Novosti
A- A+

Koncertom ‘Šest suza za Zlatka Bočkala’ Udruga invalida rada Zagreba prisjetit će se svog bivšeg predsjednika. Prema njihovim riječima Zlatko Bočkal je bio veliki ljubitelj glazbe te širitelj pozitivne energije i optimizma, zbog čega ga se svake godine prisjećaju na njegov rođendan, 13. travnja.

Šest suza za Zlatka Bočkala tradicionalni je koncert amaterskih zborova u spomen na bivšeg predsjednika UIR Zagreba | Foto: UIR Zagreba

Koncertom amaterskih pjevačkih zborova pod nazivom “Šest suza za Zlatka Bočkala” Udruga invalida rada Zagreba prisjetit će se svog dugogodišnjeg predsjednika, pokojnog profesora psihologije Zlatka Bočkala. Nastup pjevačkog  zbora UIR Zagreba, vokalne skupine “Zrele trešnje”, mješovitog folkornog zbora KUD-a “Žumberčani” i mješovitog pjevačkog zbora KUD-a “Nikola Tesla” će se odviti na velikoj pozornici u parku Maksimir, 13. travnja od 17 do 19 sati.

– Gospodin Bočkal uvijek je zračio optimizmom, a svoju pozitivu širio je brojnim invalidima rada i ostalim osobama s invaliditetom, članovima UIR Zagreba, na čemu smo mu zauvijek zahvalni. Organizacijom glazbenog koncerta, osim zahvale za njegov angažman, namjeravamo, kao i gospodin Bočkal, širiti pozitivnu energiju i vjerujemo da ćemo to uspješno odraditi, izjavila je Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

Nacionalni dan invalida rada: 'Ako nisi prepoznatljiv, onda uopće ne postojiš'

On je vodio UIR Zagreba od 2013. do svoje smrti 2017. godine. Iz Udruge ističu da je bio veliki zaljubljenik u glazbu, pa je nastup amaterskih zborova najbolji način da mu zahvale na svemu što je za njih učinio.

Inače, invalida rada je, prema statističkim podacima na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, na dan 31. prosinca 2022. godine, bilo gotovo 22.000. UIR Zagreba okuplja njih nešto više od 7.000, odnosno 32 posto. Udruga je osnovana davne 1966. godine, a njen broj članova dokaz je njezina vrlo aktivnog angažmana u neprekidnim nastojanjima za poboljšanje kvalitete života invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom. Nedavno su proslavili i Nacionalni dan invalida rada o kojem više možete čitati ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap