Serijski ubojica umirovljenika pronađen: 22-godišnji mladić priznao sve

Josip Mihaljević
7. kolovoza 2018.
Novosti
A- A+

Pojačane policijske patrole u krugu dva umirovljenička doma gdje su se dogodila tri strašna ubojstva umirovljenika su urodile plodom. Prema iskazima policije, jedan umirovljenik je primijetio sumnjivo ponašanje kod 22-godišnjeg mladića koji je navodno vrebao svoju novu žrtvu i pozvao policiju.

serijski ubojica umirovljenika

Foto: Kershwin Goldstone sve je priznao sudu | maritzburgsun.co.za

Prošloga tjedna smo imali smo ružnu vijest iz Južne Afrike, gdje su u roku od 30 dana pronađena tri ubijena umirovljenika u dobi od 89 do 91 godina.

Prije nego što je ubojica imao priliku napraviti još jedno ubojstvo, nakon dojave lokalnih umirovljenika o sumnjivom ponašanju, uhićen je 22-godišnji Kershwin Goldstone. Policija je preliminarnom DNK analizom i pomoću otisaka prstiju s mjesta zločina potvrdila da je slučaj više manje zatvoren, piše maritzburgsun.co.za.

Slučaj koji je šokirao čitav grad

Saslušan je na sudu, priznao je sva tri ubojstva i odlučio kako neće uzimati nikakvu jamčevinu.

Tijekom srpnja, čitav grad je bio šokiran serijom ubojstava i pljački starijih i nemoćnih građana, koji su uz to još živjeli u domovima za starije – Kenwyn Retirement Home i Jacaranda Lodge, koji se nalaze u istoj ulici. Tri ubijena umirovljenika su:

  • 89-godišnja Patricia Elizabeth Tugwell, kojoj je prerezan grkljan 11. srpnja.
  • 89-godišnji i nepokretni neimenovani muškarac, koji je uboden u glavu 21. srpnja.
  • 91-godišnja neimenovana žena, koja je udavljena 31. srpnja

Osim što je između svakog ubojstva prošlo točno deset dana, svim žrtvama su otuđene dragocjene stvari iz njihovih domova: nakit, televizor, mobiteli i novac.

Tko je ubojica?

serijski ubojica ubija umirovljenike
Treći umirovljenik pronađen mrtav: Serijski ubojica ubija umirovljenike u Južnoj Africi?

Šokantni detalji o ubojici i njegovo priznanje govore o kakvom se umu radi. Odrastao je bez majke i oca te tvrdi kako su ga u mladosti zlostavljali. Sve tri žrtve su, prema njegovim riječima, bili “bogati bijelci” koje je namjerno vrebao.

Ispričao je kako se penjao po visokim zidovima, penjao se do trećeg kata, skakao s balkona na balkon u potrazi za žrtvama. Pažljivo je planirao svaki detalj, znao je točno kada su zaštitari na pauzi i to je odlučio iskoristiti.

Kada su ga pitali što ga je natjeralo na ove zločine, ispričao je kako su glad i ovisnost o drogama bili jači od njega. Ostaje nejasno zašto bi morao na grozan način ubiti žrtve, budući da se radi o bespomoćnim ljudima koji nisu pružali otpor. Očekuje ga velika zatvorska kazna.

Inače, Južna Afrika je iznimno podijeljena zemlja koja ne može izaći na kraj sa starim ranama. Iako je apartheid, odnosno segregacija bijelaca od crnaca, službeno okončana 1994. godine, napetosti između crnačke i bjelačke zajednice bilježe rast u proteklih nekoliko godina.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap