Rezultati su pokazali: 78 posto vas se uopće ne priprema za uvođenje eura

Ana Kanazir
21. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

Još je ostalo samo nekoliko dana do uvođenja eura, s kojim nas čekaju brojne promjene. Kao što smo već pisali, određeni bankomati neće raditi do 15. siječnja, a euro će se pronaći u svakodnevnoj upotrebi. U bankama, pošti i FINA-i se već neko vrijeme mogu zamijeniti kune za paketić eura, a nas je zanimalo kako ste vi spremni za sve nove stvari koje dolaze s eurima. U našoj anketi o uvođenju eura smo tako dobili 673 odgovora, a najviše vas, čak 77,86 posto se uopće ne priprema na uvođenje eura.

euro

Euro, | Foto: mirovina.hr

U ovom tekstu smo pisali o interaktivnoj karti bankomata koji će raditi do 15. siječnja, a jednako tako smo vam i postavili pitanje ‘Kako se pripremate za uvođenje eura’ pri čemu je vas 524, točnije 77,86 posto otkrilo kako se ne priprema na uvođenje eura, vas 90, odnosno 13,37 posto je otkrilo kako je samo promijenilo 100 kuna u eure, odgovor ‘Zamijenio/la sam većinu kuna u eure dobio je 33 glasova, odnosno 4,90 posto, dok vas 26, točnije 3,86 posto misli kako ima još vremena za pripremu.

karta bankomata
[KARTA] Od danas velike promjene na bankomatima: Neki neće raditi, a dio banaka ima kovinomate

Osim u našoj anketi na portalu, svoje ste komentare mogli ostaviti i na našoj Facebook stranici, ali i na našem Viberu. Dobili smo samo tri komentara od kojih se u jednom navodi blizina Slovenije i Austrije za kupovinu namirnica, a drugi je kritičke prirode: ‘Ono , kad se nešto forsira, na brzinu uvijek ceh plaćaju građani! Posao vlade, HNB-a i svih ostalih banaka je trebao biti da oni sve pripreme, a ne svoj nerad i nemar opet svaljuju na građane!’.

Iako je euro pred vratima, čini se kako interes oko njega i nije prevelik. Ipak, kako biste bili upućeni u sve novosti koje se tiču valute koja će nam uskoro biti službena, ovdje možete pogledati seriju tekstova o euru. Osim toga, samo preračunavanje kuna u eure je nekima velik problem, pa ovdje možete pogledati jedan simpatičan šalabahter.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap