Rakija je lijek, ali tekila produljuje život: Tako barem tvrdi 101-godišnja Amerikanka

Milan Dalmacija
9. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Amerikanka Mary Flip proslavila je 101. rođendan, a tajnu svoje dugovječnosti vidi u tekili. U skladu je to sa savjetima liječnika koji preporučaju čašu vina dnevno, ali i naših baka i djedova koji drže da je rakija lijek.

Amerikanka Mary Flip proslavila je 101. rođendan, a tajnu dugovječnosti vidi u tekili. | Foto: Screenshot: YouTube/CBS 5 News

Često od baka i djedova možemo čuti kako je zdravo popiti čašu vina dnevno, a mnogi i dalje drže da je rakija lijek. Time se vodi i Amerikanka Mary Flip, koja je nedavno je proslavila 101. rođendan.

Tečaj €/kn: 7,53450

Preživjela je Veliku gospodarsku krizu i Drugi svjetski rat, a i sama je imala težak život, piše NBC-jev kanal WMTV. Majka i sestra su joj preminule dok je bila vrlo mlada. Sa samo 15 godina je bila jedini živući član svoje obitelji. S punoljetstvom se preselila iz Illinoisa u Meksiko, gdje se udala i živjela na ranču. Potom se vratila u SAD te ondje podigla šestero djece. Bavila se umjetnošću, a prepoznali su je u Čikaškoj umjetničkoj školi.

– Stvarno volim slikati. Trebalo je vremena da to shvatim, ali nisam imala ništa drugo za raditi osim podići hrpu djece, rekla je.

Novinar ju je upitao da mu otkrije tajnu dugog i sretnog života, a ona je odmah odgovorila: “Tekila!”

Nakon što se video pojavio na društvenim mrežama, mnogi su se našalili kako će kupiti bocu tog pića. No, da nešto ima u umjerenoj konzumaciji alkohola dokazuje i najstarija osoba na svijetu, 118-godišnja časna sestra Andre, koja tvrdi da popije čašu vina na dan. Čašu vina dnevno savjetuju i iz američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, prenosi Index.

Rakija je lijek, ali tekila produljuje život: Tako barem tvrdi 101-godišnja Amerikanka
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap