Preminula je legendarna glumica u 101. godini života: Pamtit će je po ulozi u filmu ‘Mary Poppins’

Luka Kalac
5. siječnja 2024.
Crna kronika
A- A+

U 101. godini života preminula je britanska glumica Glynis Johns koje će se mnogi sjećati po ulozi u filmskom klasiku ‘Mary Poppins’. Ispisala je stranicu povijesti filmske industrije i kao najstarija živuća nominirana za Oscara za glumu. Prema javljanju njezinog menadžera, glumica je preminula prirodnom smrću.

Glynis Johns pjeva u filmskom klasiku 'Mary Poppins'

Glynis Johns u filmu ‘Mary Poppins’ | Foto: Screenshot YouTube

Britanska glumica Glynis Johns preminula je u 101. godini života. Ostat će zapamćena po brojnim ulogama, prvenstveno po ulozi Winifred Banks u filmu ‘Mary Poppins’ iz 1964. godine. Vijest o smrti glumice obznanio je njen menadžer Mitch Clem koji je za Eyewitness News rekao da je umrla u četvrtak prirodnom smrću.

Prije nego što je utjelovila majku sufražetkinju u klasiku ‘Mary Poppins’, Glynis Johns zablistala je u Disneyjevom filmu, ‘Mač i ruža’ iz 1953. godine. Pokojna Glynis Johns je proglašena je Disneyjevom legendom 1998. godine, a nakon toga ostala je zapamćena i kao najstarija živuća nominirana za Oscara za glumu. Cijeli život posvetila je filmu, a posljednje uloge utjelovila je u filmovima ‘While You Were Sleeping’ iz 1995. i ‘Superstar’ iz 1999. godine.

Isto tako, Glynis Johns nominirana je za ulogu u filmu ‘The Sundowners’ iz 1960, a osvojila je i nagradu Tony za ‘A Little Night Music’ jer je otpjevala pjesmu Stephena Sondheima ‘Send in the Clowns’. Povodom njezinog 100. rođendana, John se osvrnula na tu ulogu u intervjuu s Georgeom Pennacchiom za ABC7.

– Dobila sam aplauz za to. Voljela sam to raditi. Osjetila sam to, izjavila je Johns tom prilikom.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap