Ovako izgleda rad u mirovini: 100-godišnja ‘kumica’ svake nedjelje prodaje na samoborskom placu

Milan Dalmacija
3. listopada 2022.
Novosti
A- A+

Na samoborskoj tržnici svake nedjelje svoje proizvode prodaje 100-godišnja ‘kumica’. Objašnjava da od mirovine nema ništa, a na ‘posao’ ju vozi zet čije proizvode također prodaje.

Ova 100-godišnjakinja svake nedjelje prodaje na tržnici u Samoboru. | Foto: Screenshot: Twitter/ Paris je’taime

Tržnice su mjesta gdje se okuplja i mlado i staro, i prodavači i kupci. U gužvi se ponekad pojavi netko poseban i pritom ne mislimo na poznate face koje dođu po svježe voće i povrće, već na ljude koje nitko ne zna.

Tečaj €/kn: 7,53450

Tako je na Twitteru osvanula snimka s tržnice u Samoboru na kojoj svoje domaće proizvode prodaje 100-godišnjakinja. Umjesto mirovine, ona – radi.

– 100 godina je u kolovozu mjesecu prešlo, objašnjava “kumica” za štandom sa sirom.

Sa 100 godina rade, s 40 u mirovini

– Vi stvarno 100 godina imate? Ja sam se sad naježil’, u šoku je bio kupac koji se zatekao na tržnici. Pitao se kako je moguće da ljudi sa 100 godina rade, a s 40 su u mirovini.

– Kaj mislite? Nemam niš’. Moj muž je k’o osel delal, tu na ciglani. Sad bi samo trebalo dojti kolko je delal, objasnila mu je vremešna prodavačica.

Redovito dolazi na tržnicu

Prema tvrdnjama drugih “kumica”, ona dolazi na tržnicu svake nedjelje. Uz svoje, prodaje i proizvode svog zeta koji je redovito vozi na plac i s placa.

– Moram iti po neke pomoći kad nemrem delati više. Još sam se i ‘stukla, rezignirano je otkrila “kumica”

Srećom, kupac je uzeo nešto od nje. Koštalo je 42 kune.

– Ovo je vaše? Sad sam vas barem toga rešil’, da ne morate doma nosit’, zaključio je pritom ljubazno odbivši njenu ponudu da uzme i sir. No, na kraju se, otkrio je u komentarima na Twitteru, vratio da kupi još nešto.

Ovako izgleda rad u mirovini: 100-godišnja ‘kumica’ svake nedjelje prodaje na samoborskom placu
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap