Baka Ana je proslavila 100. rođendan: ‘Vrtne aktivnosti i rad s biljkama imaju pozitivne učinke na zdavlje’

Ana Kanazir
31. svibnja 2023.
Novosti
A- A+

Ana Marčelja iz Novog Vinodolskog je proslavila 100. rođendan u svojem domu, a slavlju se pridružio i gradonačelnik Novog Vinodolskog, Tomislav Cvitković, kao i voditeljica udruge Pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama Grada.

stogodišnjakinja Ana u svojem domu na proslavi rođendana s gostima

Stogodišnja Ana na proslavi rođendana | Foto: Grad Novi Vinodolski

jimmy stanić
Jimmy Stanić nam je na kavi otkrio sve o sebi: ' Tajna moje dugovječnosti je u dobrim genima'

Proslava 100. rođendana je uvijek posebna prilika da se okupe obitelj i prijatelji. Osim druženja, slavlje u domu Ane Marčelje se nastavilo uz tortu, a dobila je i cvijeće. Slavljenica je otkrila i tajnu dugovječnosti, a posebno je ponosna na svoju okućnicu.

Baka Ana živi na dvije adrese. Od proljeća do jeseni boravi u Novom Vinodolskom, dok je ostatak godine u Zagrebu. Korisnica je programa Pomoći u kući još od 2010. godine. Upravo zato djelatnice ove udruge povremeno posjećuju 100-godišnjakinju kako bi joj pomogle, ali i pravile društvo.

Slavljenica je vrlo vedra, voli se našaliti i nasmijati, a otkrila je i recept za dugovječnost, koji je zapravo vrlo jednostavan.

– Vrtne aktivnosti i rad s biljkama imaju pozitivne učinke na zdravlje, objasnila je Ana Marčelja koja je sretna zbog izgleda svoje zelene okućnice za koju kaže da sigurno ni jedna druga stogodišnjakinja nema takvu.

Svoju tajnu dugovječnosti nam je u ovom tekstu otkrio i Jimmy Stanić, koji kaže kako svoje duge godine može najviše zahvaliti dobrim genima.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap