Pukla ljubav između ministarstva i socijalnih partnera: Sindikati organiziraju veliki prosvjed 20. listopada!

Josip Mihaljević
26. rujna 2018.
Novosti
A- A+

Na današnjoj konferenciji za medije sindikati su iznijeli kritiku na račun cjelovite mirovinske reforme. Opisali su kako su se u radnoj skupini odnosili prema njima, a nakon propalih sastanaka s ministrom Pavićem preostaje im samo jedno – prosvjed.

prosvjed

Foto: Pixabay

Najavljeni prosvjed kojeg će organizirati sindikalne središnjice dobio je vrijeme i mjesto događaja. Na zagrebačkom Europskom trgu 20. listopada 2018. godine točno u podne krenuti će prosvjed protiv mirovinske reforme. Posvjed je bio planiran za Trg bana Jelačića, ali je zauzet različitim događanjima svake subote do kraja studenog.

Na konferenciji za medije, Krešimir Sever, Vilim Ribić i Mladen Novosel žestoko su opleli po vladajućima. Ističu kako ovo nije sindikalni prosvjed, nego prvenstveno prosvjed i bunt građana protiv politike koju provodi Plenkovićeva vlada, iako je glavni okidač mirovinska reforma.

I zaista, citirali su podatke o potpori vlade u istraživanju javnog mnijenja: 73 posto ispitanih smatra da Vlada ide u lošem smjeru, dok rad Vlade podržava 19 posto ispitanika – njih su nazvali “najžešćim vojnicima partije“. Nadalje, 63 posto ispitanih ne odobrava postojeće vladine politike, a 73 posto ljudi smatra kako Vlada tako i tako neće uspjeti u reformama koje provodi.

Ukoliko prosvjed “ne uspije”, sindikati su najavili kako to nije jedino oružje koje posjeduju. Iako se trenutačno radi na organizaciji prosvjeda koji će se održati za manje od mjesec dana, nije isključeno ni organiziranje referenduma.

Cijelu konferenciju za medije možete pogledati ovdje:

 

prosvjed
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap