Psihološka radionica za djedove i bake: ‘Od njih možemo mnogo saznati i naučiti’

Jasmina Grgurić Zanze
30. studenoga 2023.
Novosti
A- A+

Čemu nas teški životni događaji mogu naučiti, bake i djedovi imat će prilike doznati u petak na besplatnoj radionici koju za njih vodi psiholog Bojan Klapčić. Radionica se održava u sklopu projekta ‘Baku i djeda svako dijete treba’ Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo.

Ilustracija: Rawpixel

Projekt ‘Baku i djeda svako dijete treba‘ nastavlja se besplatnom radionicom koju će voditi psiholog Bojan Klapčić. Psihološka radionica pod nazivom ‘Mudrost psihotraume: o čemu nas teški životni događaji mogu naučiti’ održat će se ovoga petka, 1. prosinca u 17 sati u zagrebačkom mjesnom odboru Horvati Srednjaci.

Od baka i djedova možemo puno naučiti

Bake i djedovi koji su preživjeli psihotraumu mogu imati vrijedne uvide i iskustva koja nude duboku mudrost. Njihove mudrosti mogu biti sposobnost da se nose sa zahtjevima života, cijenjenje bitnih stvari, životna perspektiva, prihvaćanje promjena i važnost zajednice radi podrške te brojne druge koje će se raspraviti na radionici, poručuju organizatori.

Melita Požgaj, tajnica HURR-a
Sve više djedova i baka traži pomoć: 'Snaha nam ne dopušta da vidimo unuke'

– Ako su prošli kroz psihotraumatske događaje, bake i djedovi mogu dijeliti svoje strategije suočavanja s traumom. Slušanje njihovih priča i razgovor s njima može pružiti dublje razumijevanje života i pomoći u vlastitom procesu sazrijevanja i nošenja s tegobnim izazovima i prijetnjama današnjeg vremena. Od njih možemo mnogo saznati i naučiti te su uvijek dobrodošli na svim onim okupljanjima na kojima se raspravljaju životno važna pitanja, kaže tajnica Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo (HURR), Melita Požgaj.

Sve češći problem neviđanja unuka

Pozivaju sve bake i djedove na aktivno sudjelovanje u radionicama i edukacijama koje su besplatne. Polaznici mogu dobiti potvrdu o sudjelovanju, a također postoji mogućnost individualnog savjetovanja s predsjednikom HURR-a, Oliverom Čanićem.

Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo pokrenula je u studenom višemjesečni projekt ‘Baku i djeda svako dijete treba’ čime su prvi javno progovorili o sve češćem problemu neviđanja unuka. Telefon udruge zovu po nekoliko puta tjedno, a na koje se sve situacije žale djedovi i bake možete pročitati na ovoj poveznici.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap