Prosvjed penzionera u Požarevcu: Zbog nedostatka ugljena neki su htjeli ući u zgradu gradske uprave

Milan Dalmacija
8. listopada 2022.
Novosti
A- A+

Deseci umirovljenika okupili su se na prosvjedu ispred gradske uprave u Požarevcu. Ugljen koji je već ranije plaćen nije im bio isporučen, zbog čega je morao reagirati gradonačelnik, ali i vodstvo Elektroprivrede Srbije. Ipak, dogovor je postignut i svi bi umirovljenici tog kraja trebali dobiti ugljen do kraja ovog tjedna.

grcka prosvjed

Foto: Prosvjedovalo je tek nekoliko stotina umirovljenika, ali su bili žestoki | YouTube screenshot

Umirovljenička udruga iz Požarevca održala je u ponedjeljak prosvjed ispred tamošnje gradske uprave. Razlog je bio sasvim opravdan. Tijekom krize u kojoj su cijene energenata višestruko porasle, oni nisu dobili ugljen kojeg su unaprijed platili.

Barilla tjestenina

Penne rigate ili spaghetti, 500 g
7,49 kn
0,99 €
prije:
13,99 kn
1,98 €
Uštedite

Softy toaletni papir

120 listića, troslojni, 20 rola
32,99 kn
4,38 €
Ne propustitre

L'oreal Age Specialist

Krema za lice, dnevna ili noćna, 50 ml
34,99 kn
4,64 €
prije:
63,99 kn
8,49 €
Ne propustitre
Tečaj €/kn: 7,53450
radijator
HZMO objavio nužne korake za dobivanje energetskog dodatka ako primate inozemnu mirovinu

Pojedini umirovljenici su smatrali da pregovori traju predugo te su htjeli ući u zgradu gradske uprave. No, većih incidenata nije bilo, piše portal Boom 93. Predstavnik umirovljenika Dobrivoje Obradović ipak je nakon nekog vremena, izašao sa sastanka i poručio da je ostvaren kontakt i s predstavnicima Elektroprivrede Srbije.

– Potražnja umirovljenika za ugljenom su mala, oko 12.500 tona, a problem je nastao jer je izostao tender EPS-a za udruge koje su upisivale količine i prikupljale novac. Ugljena će biti samo pod nekim drugim uvjetima, već u tijekom ovog tjedna. Sve potrebe umirovljenika bit će zadovoljene, oni će biti zadovoljeni, a neće doći do nestabilnosti elektroenergetskog sustava, naveo je Obradović.

Jedna umirovljenica iz prosvjedne mase, otkrila je da je razlog prosvjeda to što ugljen nije dopremljen, a već je isplaćen. Starija se populacija u Požarevcu stoga, s razlogom, zabrinula da se neće imati čime grijati tijekom zime. Neki su zbog jamstava o isporuci ugljena, odustali od kupnje drugog ogrjeva, poput drva ili peleta.

Prosvjed penzionera u Požarevcu: Zbog nedostatka ugljena neki su htjeli ući u zgradu gradske uprave
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap