Primopredaja ministarstva obavljena, Pavić poručio: “Vrijeme je za nove izazove!”

Josip Mihaljević
24. srpnja 2019.
Novosti
A- A+

Ministar Marko Pavić imao je dvostruku primopredaju ministarstava u ponedjeljak. Prvo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava predao novom ministru Josipu Aladroviću, a nakon toga je od bivše ministrice preuzeo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Foto: Facebook

Marko Pavić je u ponedjeljak preuzeo dužnost ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Posebno se zahvalio njegovoj prethodnici i bivšoj ministrici Gabrijeli Žalac:

Ministar Pavić odbio preuzeti krivicu ako sindikati sruše mirovinsku reformu

“Preda mnom i mojim timom je puno izazova i projekata koje želimo realizirati. Hrvatska je u povlačenju sredstava napravila velik iskorak, na čemu od srca zahvaljujem dragoj kolegici i prijateljici Gabrijeli Žalac.

Nastavljamo još jačim tempom s ciljem pojednostavljivanja procedure u povlačenju sredstava i iskorištenju financijske omotnice 2014 – 2020.

Jedan od Izazova koji čeka mene i moj tim bit će pregovori oko nove financijske omotnice. Izvjesno je da će Hrvatska za vrijeme predsjedanja zatvoriti sedmogodišnji proračun Unije stoga ćemo se posebno posvetiti ostvarivanju ciljeva u tom segmentu.

Posebno me vesele projekti za ravnomjeran regionalni razvoj svih krajeva Hrvatske i nastavak uspješnog projekta Slavonija, Baranja i Srijem kao i razvoj projekata za otoke te brdsko-planinskog područja”, napisao je u objavi na Facebooku.

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava ‘predao’ je novom ministru Josipu Aladroviću:

“Svome nasljedniku u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava kolegi i suradniku Josipu Aladroviću želim puno uspjeha i sreće u obavljanju ministarske dužnosti te mu zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji.

Veliko hvala i svim mojim suradnicima u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava na predanom radu i podršci u protekle dvije godine. Veselim se novim postignućima!”, optimistično je zaključio novi-stari ministar.

 

 

Primopredaja ministarstva obavljena, Pavić poručio: “Vrijeme je za nove izazove!”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap