Prevaranti ne odustaju: Ponovno kruže poruke sumnjivog sadržaja u kojima je lažno potpisana Hrvatska pošta

Luka Kalac
22. travnja 2024.
Novosti
A- A+

Nije prošlo ni mjesec dana otkako je uočena posljednja prevara u kojoj se prevaranti koriste imenom Hrvatske pošte. Ovog puta u sadržaju poruke se navodi da je zbog problema s adresom, paket vraćen u otpremni centar. U nastavku se primateljima poruke nudi poveznicu koju bi trebali otvoriti, a neobična poruka na kraju SMS-a odaje prevarante. Nipošto ne odgovarajte na ovaj SMS i ne otvarajte poveznicu.

poštar

Foto: Pixabay

Već nekoliko potencijalnih prevara prijetilo je ove godine korisnicima koji su čekali paket koji su im trebali uručiti djelatnici Hrvatske pošte. Upravo se takav scenarij ponovio, ali ovog puta našoj kolegici u redakciji.

Dva puta slična poruka

Kolegica je dobila poruku od Hrvatske pošte, iako je naručila paket preko druge kurirske službe. Riječ je o paketu koji je naručen iz web-trgovine na području Republike Hrvatske.

Isto tako, naša kolegica dobila je takvu poruku i 22. siječnja ove godine, kada se Hrvatska pošta oglasila na svojim stranicama i upozoravala svoje korisnike da ne otvaraju niti odgovaraju na poruke takvog ili sličnog sadržaja. Više o tome smo pisali ovdje.

– Hrvatska pošta: Zbog problema s adresom, vaš paket je vraćen u otpremni centar, stoji u početku poruke u kojoj se u nastavku primateljici nudi poveznica koja bi trebalo otvoriti kako bi se navodno preusmjerila pošiljka.

Opet kruže SMS-ovi prevaranata koji se koriste imenom Hrvatske pošte, a žrtve ostaju bez novca

Najsumnjiviji dio poruke

Nadalje, od primatelja poruke se traži da odgovori s ‘Y’ kako bi ponovno aktivirao vezu.

– Sretan život želi vam Hrvatska pošta, stoji na kraju poruke što ponajviše otkriva da je riječ o potencijalnoj prevari.

Inače, Hrvatska pošta se još nije oglasila na svojim stranicama niti na Facebook stranici kao bi upozorili na ovu poruku.

Ako ste dobili poruku ovakvo sadržaja, ignorirajte je i nipošto nemojte otvarati poveznicu koju su vam poslali jer može doći do krađe osobnih podataka i sredstava s vaše bankovne kartice.

Prevara | Foto: Screenshot SMS

Copy link
Powered by Social Snap