Preminuo umirovljenik koji je srušio četiri svjetska rekorda nakon što je napunio 100 godina

Josip Mihaljević
30. travnja 2020.
Novosti
A- A+

U 108. godini života preminuo je neustrašivi britanski umirovljenik Jack Reynolds, ponosni vlasnik četiri svjetska rekorda. Iza svih rekorda koje je slomio krije se i topla ljudska nota – time je prikupljao novac za humanitarne udruge.

Jack Reynolds uoči spusta po žici Snimak zaslona: Youtube

Preminuo je poznati britanski umirovljenik Jack Reynolds (108), vlasnik četiri svjetska Guinnessova rekorda, pišu euroweeklynews.com. Sve ih je ostvario u između 104. i 107. rođendana.

Njegova kćer Jayne Goodwin (59) kazala je da je Jack htio i ove godine srušiti još jedan rekord kako bi obilježio svoj 108. rođendan. Ipak, u prosincu je imao nezgodan pad, bilo mu je loše

Samo ekstremno nakon stote - 106. rođendan proslavio je adrenalinskom vožnjom na žici

proteklih par mjeseci i preminuo je u subotu.

“Imat ću ogromnu prazninu u životu. Ali drago mi je da će njegova ostavština živjeti i dalje”, kazala je kćer Jayne.

Reynolds se “proslavio” prije pet godina, kada je sa 102. godine sudjelovao u planetarno popularnom “ice bucket” izazovu. Tada su ljudi snimali video kako se polijevaju kantama ledene vode, a time su prikupljali novac za istraživanja o lateralnoj sklerozi. Reynolds je bio najstarija osoba koja je sudjelovala u tom izazovu.

Ohrabren reakcijama, svoj je prvi službeni rekord srušio sa 104 godine na leđima kada je postao najstarija osoba koja se tetovirala. Za 105. rođendan postao je najstarija osoba koja se vozila “vlakom smrti” u zabavnom parku. Iduće godine postao je najstarija osoba koja se vozila na žičari, a prošle je godine najstarija osoba koja je glumila u TV seriji kratkim nastupom u britanskoj sapunici Hollyoaks.

Preminuo umirovljenik koji je srušio četiri svjetska rekorda nakon što je napunio 100 godina
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap