106-godišnjak postao najstarija osoba koja se ikada vozila po žici

Jasmina Grgurić Zanze
10. rujna 2018.
Novosti
A- A+

Na nevjerojatan adrenalinski poduhvat za svoj 106. rođendan odlučio se Jack Reynolds. Njegova vožnja ziplineom priskrbila mu je svjetski rekord najstarije osobe koja je to ikada učinila. Osim zbog avanture na žici, mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda dobio i za prethodna dva rođendana kada se tetovirao i vozio vlakom smrti.

106-godišnji Jack Reynolds uoči spusta po žici Snimak zaslona: Youtube

Britanac Jack Reynolds postao je i službeno najstarija osoba koja se ikada vozila ziplineom. Adrenalinsku vožnju žicom na visini od 60 metara uz brzinu do čak 65 kilometara na sat, dužinom 400 metara, priuštio si je prije šest mjeseci za 106-rođendan. Ovih dana stigla je i službena potvrda njegovog pothvata upisom u Guinnessovu knjigu rekorda koja ga je proglasila najstarijom osobom koja se ikada vozila prikopčana na žicu.

Zalio se i kantom ledene vode

Vijest je objavljena na TV programu “Good morning Britain” pri čemu su na društvenoj mreži podsjetili kako je izgledala Jackova vožnja za 106. rođendan.


Vitalnog i aktivnog starca, kojemu je ovo već treće obaranje svjetskog rekorda, prate već godinama. Jack Reynolds tako je kao 104-godišnjak postao najstarija osoba koja se prvi put tetovirala, a sa 105 godina postao je najstarija osoba koja se vozila vlakom smrti, isto tako na rođendan. Svjetski rekord odlučio je osvojiti po treći put što mu je pošlo za rukom. Također, sa 102 godine bio je najstarija osoba koja je sudjelovala u tada popularnom izazovu polijevanja kantom ledene vode (ice bucket challenge) što, međutim nije zabilježeno u Guinnessovim rekordima.

Savršeno iskustvo ‘neuništivog’ starca

Ekipa emisije Jackove rođendanske izazove redovno dokumentira pa su tako u povodu ovog posljednjeg napravili reportažu, ali i presjek njegovih ranijih postignuća. Na pitanje kako se osjeća, 106-godišnjak okružen obitelji opisao je vožnju ziplineom kao savršeno iskustvo. Da mu je bilo savršeno potvrđuju i kadrovi njegova lica čiji izraz otkriva da naprosto uživa u svakom trenutku te nema nimalo straha.

Guinnessov certifikat uručen mu je odmah nakon vožnje, što je Jacka i njegovu obitelj, koja ga opisuje kao neuništivog, jako razveselilo. Ostaje vidjeti što je ovaj vitalni starac pripremio za svoj idući, 107. rođendan.

Poruka je to ujedno da godine uopće nisu prepreka, što je potvrdio i Jackov liječnik koji je sve to prolazio s njim. Jer, ako ste zdravi, što biste uopće i radili za lijepog dana nego upravo ovakve stvari.

 

 

 

106-godišnjak postao najstarija osoba koja se ikada vozila po žici
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap