Baka rekorderka u 71. godini srušila svjetski rekord u polumaratonu

Jasmina Grgurić
5. rujna 2019.
Novosti
A- A+

Amerikanka Jeannie Rice, rodom iz Koreje, nakon više pokušaja napokon je ostvarila svoj cilj. Vremešna sportašica u svojoj je dobnoj kategoriji oborila svjetski rekord u polumaratonu tako što je u Akronu, u državi Ohio, istrčala s vremenom od 1:37:07.

Mjeseci napornog treninga stoje iza uspjeha 70-godišnje Amerikanke Jeannie Rice koja je nakon nekoliko pokušaja konačno oborila svjetski rekord u polumaratonu u dobnoj kategoriji žena starijih od 70 godina. Ono što je najbolje jest da Rice već drži rekord u maratonu koji je lani otrčala u Chicagu za 3:27:50 sata.

lesleymaxwell.fitness Instagram
Baka ima 63 godine i izgleda nevjerojatno: "Snove možemo doseći bez obzira na dob"

Dok je održavala kilometražu od 80 do 95 kilometara tjedno, pokušala je oboriti rekord u siječnju na Naples polumaratonu na Floridi. No tada je vlaga utjecala na nju pa je utrku završila s vremenom od 1:38:42. No, sada je u Akronu, u državi Ohio za minutu i pol manje oborila rekord, piše Men’s Health. Istrčala je u vremenu od 1:37:07. Dosadašnji rekord od  1:37:38 držala je od 2014. godine Lavinia Petrie, a oborila ga je u Australiji.

Međutim, na ovom uspjehu 7o-godišnja baka ne misli stati te već planira utrku u Berlinu kako bi dodatno smanjila svjetski rekord svoje dobne skupine, a koji je sama postavila.

“Uspjela sam. Osjećam se sjajno, jako sam uzbuđena. Nisam mislila da ću uspjeti, ali znala sam da ću dati sve od sebe. To je jedino što i mogu učiniti” – rekla je po završetku kolovoške utrke Jeannie Rice koja se najviše bojala zbog savladavanja brda na ruti.

Inače, ova baka ima dvije unuke tinejdžerice. Trčati je počela kada je imala 35 godina, ali ne kako bi obarala rekorde, nego smršavila.

Baka rekorderka u 71. godini srušila svjetski rekord u polumaratonu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap