Preminula bivša saborska zastupnica Dorica Nikolić

Josip Mihaljević
5. srpnja 2019.
Novosti
A- A+

Dugogodišnja članica HSLS-a, bivša saborska zastupnica i državna tajnica Dorica Nikolić preminula je u 72. godini života. Iz stranke su potvrdili vijest, a danas bi se i službeno trebali obratiti javnosti.

dorica nikolić

Foto: Dorica Nikolić | Youtube screenshot

Dorica Nikolić rođena je 1948. godine u Zagrebu. Diplomirala je germanistiku i talijanistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a nakon kratke prosvjetne karijere prelazi u političke vode, piše dnevnik.hr.

Na samomo početku demokratskih promjena uključila se u HSLS 1989. godine. U Sabor je prvi put izabrana 1995. godine, kada je predsjednik stranke bio Vlado Gotovac. Kao potpredsjednica Skupštine Grada Zagreba potpisala je sporazum s HDZ-om zbog koje ju je Gotovac suspendirao iz stranke.

Kada je HSLS preuzeo Dražen Budiša, rehabilitirana je, a u Sabor opet ulazi 2000. godine. Bila je i državna tajnica u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, kao i članica Savjeta za razvoj civilnog društva i predsjednica Vladina Povjerenstva za prevenciju poremećaja u ponašanju djece i mladih.

Kada je HSLS preuzeo sadašnji šef Darinko Kosor, koji je istupio iz Vlade Jadranke Kosor, Nikolić je razriješene svih dužnosti. Ostala je politički aktivna kao politička tajnica HSLS-a.

 

dorica nikolić
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap