Poznatom košarkašu iz BiH baka preminula od korone, a on je zbog nje upozoravao da se nose maske

Josip Mihaljević
17. kolovoza 2020.
Novosti
A- A+

Poznati bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić koji igra u NBA ligi objavio je da mu je baka preminula od koronavirusa. Nurkić je i ranije apelirao na sve da se trebaju nositi maske baš zbog slučaja kako nesmotrenim ponašanjem ne bi zarazili svoje bližnje.

Košarkaš Jusuf Nurkić iz Bosne i Hercegovine objavio je kako je njegova baka Hana (67) preminula od koronavirusa nakon što je danima bila u komi, piše Index.hr. Nurkić je u ranijim medijskim nastupima uvijek zagovarao nošenje maski baš zbog činjenice da nevidljivi virus lako može doći do onih koje bi najviše trebali štititi.

“Ovo su mi najteži dani u životu. Moja baka ima koronavirus i u komi je. Mislim da ljudi nisu svjesni koliko je ovo sranje ozbiljno. Ljudi, čuvajte se i nosite te proklete maske”, kazao je Nurkić prije nekoliko dana.

Košarkaši NBA lige nalaze se u tzv. “balonu” u kojem se non stop testiraju, žive odvojeno od ostatka svijeta kako bi obožavateljima mogli pružati utakmice. Nurkić je čak tražio dopuštenje da ga puste van kako bi mogao posjetiti baku, ali je od toga odustao.

Nažalost, baka mu je preminula, a on se od nje oprostio s drugog kraja svijeta:

“Bako, volio bih da sam ima priliku još jednom ti reći – volim te”, napisao je Jurkić na Instagramu.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap