Poznato je ostaju li cijene struje i plina ograničene, a zna se što će biti s prehrambenim proizvodima

Ana Kanazir
19. veljače 2024.
Novosti
A- A+

Vlada je još ranije donijela mjere za pomoć građanima u vidu smanjena cijena struje i plina, a sada je poznato kako ove mjere vrlo vjerojatno idu dalje. Cijene struje i plina će tako najvjerojatnije nakon prvog travnja i dalje ostati iste, a ostat će i zamrznute cijene za 30 prehrambenih proizvoda, objasnio je ministar gospodarstva Damir Habijan.

Podešavanje radijatora

Grijanje | Foto: Pexels

Vladine mjere pomogle su mnogima, a pitanje se postavilo što će biti s njima nakon 1. travnja. Dobra je vijest da će mjere vrlo vjerojatno trajati i dalje. Uz to, ostat će zamrznute i cijene za 30 prehrambenih proizvoda, o čemu smo pisali i ovdje.

Da nema vladinih mjera građani bi plaćali puno skuplje plin, ali i struju. Ipak, mjere se i dalje vjerojatno nastavljaju pa će plin kućanstva plaćati u prosjeku 50-ak eura, a struju oko 60 eura po megavatu. Ostaju i zamrznute cijene za 30 prehrambenih proizvoda.

– Sigurno će Vlada kao i do sad vodit računa da taj cjenovni udar ne dođe na teret građana i gospodarstva. Prema tome te mjere i te cijene o kojima sada govorimo obuhvaćene ovim paketima nastojat ćemo da se produže i nakon prvog travnja, rekao je ministar gospodarstva Damir Habijan za dnevnik.hr.

Uz to, i dalje će vrijediti PDV od pet posto na plin, drva, pelete i brikete, a vlada će i dalje kontrolirati i cijene goriva.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap