Poznat je datum kada stižu zagrebačke besplatne vrećice za plastiku i biootpad

Ana Kanazir
22. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Nakon što su u prodaju stigle specijalne ZG vrećice za prikupljanje miješanog komunalnog otpada u više od 500 prodajnih mjesta u Zagrebu, iz Čistoće su otkrili i kada će se moći preuzeti vrećice za plastiku i biootpad, a detalji su otkriveni u emisiji HRT Radio Sljeme „Zajednički nazivnik“.

Foto: Čistoća

Dok se sve više priča o cijenama i nabavki novih vrećica, sada su poznati podaci i o “starim” vrećicama za plastiku i biootpad, čija će podjela u kućanstva krenuti krajem listopada, a mogu se i preuzeti na adresama poslovnica Holding centra. Više informacija o samom postupanju s otpadom građani će moći dobiti u sljedećih tjedan dana na Trgu kralja Tomislava.

Plave ZG vrećice stigle u prodaju: Evo gdje i po kojim cijenama ih možete kupiti

Kada kreće podjela smeđih i žutih vrećica?

Podjela besplatnih vrećica za plastiku i biootpad kreće krajem listopada. Svaka obiteljska kuća će tako dobiti dvije role vrećica za plastiku, jednu rolu od 120 litara i jednu od 60 litara. Svaki stan će također dobiti dvije role, jednu smeđu za biootpad od 10 litara i jednu žutu rolu za plastiku od 60 litara. Besplatne vrećice se mogu i besplatno preuzeti u Poslovnicama Holding centara, Vukovarska 41, Dubečka 2 i u Mobilnoj poslovnici, piše na stranici Hrvatski Radio Sljeme.

Podsjećamo, korisnici pelena za djecu i odrasle ostvarivat će pravo na 4 besplatne vrećice mjesečno za prikupljanje miješanog komunalnog otpada. Više o novim ZG vrećicama možete pročitati ovdje.

Pelenama do vrećica za otpad: Evo tko sve ima pravo na besplatne plave vrećice

Gdje se preuzimaju besplatne vrećice?

Dokumentacija za ostvarivanje prava na besplatne vrećice zaprima se već od 20. rujna na e-mail: [email protected] ili osobno u poslovnicama Holding centra. Podjela besplatnih Zg vrećica krenuti će za vikend 1. i 2. listopada u Vukovarskoj 41. Jednako tako se, 1.10. prilikom predaje otpada na reciklažnom dvorištu, odmah preuzima jedna besplatna rola (10 komada) od 10 litara. Potrebno je predočiti račun, kako bi se očitao bar kod s uplatnice.

Tijekom sljedećih tjedan dana, do utorka, 27. rujna, na info štandu na Trgu kralja Tomislava građani će se moći informirati svaki dan od 9:30 do 14 sati, ovisno o vremenskim uvjetima, Moći će se dobiti informacije o svim temama vezanim uz odgovorno postupanje s otpadom i novom sustavu koji stupa na snagu 1. listopada.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap