Povratak u prošlost: Susret oldtimera u samom centru Siska zadivio je mnoge

Ana Kanazir
4. rujna 2023.
Novosti
A- A+

Jučer se u Sisku održao 32. oldtimer susret na kojem su se mogli vidjeti stari automobili. Osim izložbe automobila, isti su se mogli vidjeti i u vožnji dugom rutom, a jednako tako su najbolji dobili nagrade. Važno je spomenuti da je najčešće u pozadini ovih druženja razgovor između vlasnika oldtimera, ali i poseban ugođaj koji donesu stari automobili na ulice.

izložba starih automobila na ulici

Izložba oldtimera u Sisku I Mirovina.hr

Oldtimeri su automobili koji su se nekada vozili diljem zemlje, a danas se rijetko viđaju. Upravo zato često sa sobom nose kratki povratak u prošlost i neka druga vremena, a svi se obraduju kada vide ove posebne aute na cesti. Susret oldtimera se održao jučer u Sisku, a fotografije starih automobila su stvarno posebne.

Goran i auto Dyane
S Citroën Dyane na more: 'Pitaju me je li me strah ići s oldtimerom na dalje lokacije, a ja ne vidim problem'

Susret oldtimera u Sisku je trajao jučer tijekom cijelog dana, a uz izložbu, stari auti su se vozili diljem grada i šire, točnije odvozili su rutu od otprilike 60 kilometara. Ovo je sada već tradicionalni susret koji se događa svake prve nedjelje u rujnu, a koji organizira Oldtimer club Sisak. Među poznatim oldtimerima mogli su se vidjeti mnogima omiljena buba, zatim ‘fićo’, ali i razni kabrioleti, kao i motori iz nekog drugog vremena.

Po čemu su točno oldtimeri posebni i kako je zapravo voziti ovakav auto u ovom tekstu nam je objasnio Goran iz Đakova, a otkrio nam je i zašto su toliko posebna druženja na susretima oldtimera.

– Često idem na druženja oldtimera. Tamo je posebna atmosfera. Te ljude prvi puta vidiš, ali svi te pozdravljaju i imaš osjećaj da ste prijatelji ili čak kumovi već godinama. Bude tu raznih priča, a nekada se i razmjenjuju dijelovi za aute, rekao nam je vozač oldtimera.

Kako je točno izgledala izložba starih automobila u Sisku možete vidjeti u galeriji ispod:

Copy link
Powered by Social Snap