Pošta se oglasila oko dostave mirovina, mole umirovljenike da budu strpljivi

Josip Mihaljević
19. ožujka 2020.
Novosti
A- A+

Brojni umirovljenici još uvijek svoju mirovinu dobivaju direktno od poštara. Pošta moli umirovljenike da budu strpljivi jer se trenutačno moraju opremiti adekvatnim zaštitnim sredstvima, ali napominju da su mirovine – na putu!

Foto: Ilustracija

Hrvatska pošta će svim primateljima kojima uručuje socijalne pomoći i mirovine – to čini i dalje.

Isplaćivat će ih poštari koji će biti opremljeni adekvatnim zaštitnim sredstvima, javili su danas. Zbog najnovije situacije oko koronavirusa ipak imaju malen problem.

Sindikat umirovljenika: Zašto je pošta "gulila" mirovinski fond?

“Molimo korisnike socijalne pomoći kojima se ovih dana isplaćuju sredstva da budu susretljivi i strpljivi. Poštari će im ih uručiti što prije, ali uz mjere zaštite. Iznimno je važno da štitimo svoje poštare jer tako štitimo i građane. Isplata će zato trajati nekoliko dana duže nego obično upravo zbog mjera zaštite. Danas je počela isplata socijalnih pomoći na svim područjima u skladu s količinama pribavljenih zaštitnih sredstava”, napisali su u obavijesti.

Dodaju kako Hrvatska pošta nabavlja sva zaštitna sredstva što brže može, a kako njihovi poštari i u ovoj izvanrednoj situaciji svoj posao obavljaju na terenu, pozivaju sve dobavljače maski, rukavica i sredstava za dezinfekciju da im se jave na adresu: info.javnanabava@posta.hr.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap