Posjete domovima za starije i nemoćne osobe zabranjene u još jednoj županiji!

Jasmina Grgurić Zanze
24. lipnja 2020.
Novosti
A- A+

Zatvaranje zbog ponovnog širenja epidemije koronavirusa ovoga puta najviše pogađa starije osobe. Korisnici domova umirovljenika u Gradu Zagrebu te u četiri županije; Zagrebačkoj, Osječko-baranjskoj, Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj od ovoga tjedna opet ne smiju primati posjete niti izlaziti. Uputa je to Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kako bi se od zaraze zaštitila najranjivija skupina starijeg stanovništva. No, zabrani se sada odlukom vlastitog Stožera civilne zaštite pridružila još jedna županija.

Ilustracija: Rawpixsel

Županijski Stožer civilne zaštite danas je ponovno zabranio posjete domovima za starije i nemoćne na području Istarske županije, kao i izlaske korisnika izvan prostora pružatelja usluga smještaja u socijalnoj skrbi, piše N1.

Svi građani od sutra će morati nositi maske za lice u javnom prijevozu!

Odluka je donesena na lokalnoj razini, čime se Istra pridružila sve duljem popisu županija u kojima su prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ponovno zabranjene posjete u domovima umirovljenika. Podsjetimo, uz Grad Zagreb to su od ovoga tjedna i Zagrebačka, Osječko-baranjska, Zadarska i Splitsko-dalmatinska županija.

Nove slučajeve zaraze bilježi i Istarska županija koja ih u protekla 24 sata ima dva, a lokalni je Stožer već ranije po ponovnom izbijanju epidemije zatražio uvođenje strožih mjera na njihovu području.

Mjera zatvaranja domova, navode u priopćenju za javnost, donesena je zato što je zabilježen veliki broj dolazaka turista iz država Europske unije i izvan nje, pogotovo iz zemalja u kojima je epidemiološka situacija loša.

Država ponovno zaključala korisnike domova za starije u pet županija!

“Posljednjih dana svjedočimo o nekoliko ‘uvezenih’ slučajeva zaraze virusom COVID-19 iz tih država koji su uspješno sanirani te je ovakva odluka donijeta u cilju zaštite najranjivije skupine naših sugrađana od mogućeg oboljenja” – poručio je načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac.

Kozlevac je dodao da su mjere zaštite jedine preventivne mjere koje će se sada provoditi da bi se u Istri zadržala situacija pod kontrolom.

Posjete domovima za starije i nemoćne osobe zabranjene u još jednoj županiji!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap