Posebna regulacija prometa povodom velikog dočeka Vatrenih, mole se građani da koriste javni prijevoz

Jelena Ratko
14. srpnja 2018.
Novosti
A- A+

Radi dočeka hrvatske nogometne reprezentacije, iz PU Zagrebačke mole građane grada Zagreba da u ponedjeljak u najvećoj mjeri koriste javni gradski prijevoz tramvajima i autobusima ZET-a, odnosno prigradsku željeznicu HŽ-a, umjesto osobnih vozila.

Foto: pixabay.com

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak, 16. srpnja oko 14 sati stiže sa zrakoplovom u Zračnu luku dr. Franjo Tuđman, otkuda će, autobusima s otvorenim krovom, ići na svečani doček na Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Neovisno o ishodu sutrašnje utakmice, tisuće ljudi doći će podržati Vatrene po njihovu povratku iz Rusije.

Izmjene u prometu

Budući da se na dočeku reprezentativaca očekuje velik broj građana, iz Policijske uprave Zagrebačka javljaju kako će, za vrijeme kretanja autobusa u svečanoj koloni, na njegovoj trasi kretanja biti potpuno obustavljen promet motornih vozila u vremenu od 14 do 15.30 sati.

Trasa kretanja autobusa s nogometnom reprezentacijom Hrvatske je: Zračna luka dr. Franjo Tuđman – Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka – Avenija Većeslava Holjevca – Ulica SR Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara – Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

Zbog posebnih mjera sigurnosti i organizacije dočeka i prijevoza nogometne reprezentacije Republike Hrvatske, kao i svih sudionika događaja, uspostavit će se posebna regulacija prometa u užem središtu Zagreba u ovisnosti od broja sudionika i situacije na terenu, i to:

– ponedjeljak, 16. srpnja u vremenu od 6 do 22 sata zauzima se šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma radi parkiranja većeg broja autobusa.

– ponedjeljak, 16. srpnja očekivano u vremenu od 11 do 18 sati obustavit će se tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića, Savskom od Vodnikove i Frankopanskom do Ilice, Ilicom od Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića, Jurišićevom od Draškovićeve do Trga bana Josipa Jelačića i Praškom od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora,

– ponedjeljak, 16. srpnja očekivano u vremenu od 12 do 17 sati obustavit će se sav motorni promet u zoni kojeg omeđuju ulice Kaptol, Degenova, Ilirski trg, Gornji grad i Streljačka na sjeveru, Medulićeva ulica na zapadu, „ zeleni val“ Hebrangova-Klaićeva na jugu i Ribnjak-Palmotićeva na istoku,

– ponedjeljak, 16. srpnja u slučaju većeg poremećaja u prometu u kritičnom vremenu obustavit će se i promet svih vozila „zelenim valovima“ Boškovićeva-Hebrangova-Klaićeva u pravcu zapada i Žerjavićeva-Trenkova-Hatzeova u pravcu istoka.

Mole se građani da koriste javni prijevoz

Iz PU Zagrebačke mole građane grada Zagreba da u ponedjeljak u najvećoj mjeri koriste javni gradski prijevoz tramvajima i autobusima ZET-a, odnosno prigradsku željeznicu HŽ-a.

Mole sve sudionike dočeka koji dolaze organiziranim prijevozom autobusima ili pojedinačno vlastitim prijevozom iz ostalih dijelova Hrvatske i inozemstva, da za parkiranje vozila koriste šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma kod raskrižja Avenije Većeslava Holjevca i Antallove ulice u Zagrebu. Svi posjetitelji će s te lokacije autobusima ZET-a biti prevezeni do terminala Pothodnik-Glavni kolodvor u vremenu od 8 sati do završetka događaja.

Skreću pozornost građanima da se sukladno Pravilniku o sustavima bespilotnih zrakoplova (NN 49/15) bez odobrenja Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo ne smiju koristiti bespilotne letjelice – dronovi za snimanje iz zraka.

Također, mole sve građane i sudionike događaja da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju i upute policijskih službenika i pripadnika redarske službe na osiguranju navedenog događanja.

 

Preporučeni obilazni cestovni pravci u smjeru istok-zapad i zapad-istok su:

– autocesta A3 „zagrebačka obilaznica“;

– Slavonska avenija – Zagrebačka avenija;

– Avenija Dubrovnik – Jadranska avenija;

– Ozaljska – Ulica grada Vukovara – Ulica grada Gospića

 

Preporučeni obilazni cestovni pravci u smjeru sjever-jug i jug-sjever su:

– Selska cesta – Jadranski most – rotor Remetinec;

– Držićeva – Šubićeva – Kvaternikov trg – Domjanićeva – Srebrnjak;

– Heinzelova – Branimirova – Mandlova – Av.G.Šuška.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap