Hrvatska će dobiti nacionalni stadion, evo gdje će se izgraditi

Josip Mihaljević
28. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker upravo je medijima potvrdio ono o čemu se nagađalo još od kraja Svjetskog prvenstva u Rusiji – dobit ćemo nacionalni stadion.

nacionalni stadion

Foto: Davor Šuker | Youtube screenshot

Šef HNS-a Davor Šuker, nakon sastanka na kojima su prisustvovali predstavnici Grada Zagreba, Vlade i HNS-a potrvrdio je kako će Hrvatska dobiti nacionalni stadion. Poznata je i lokacija – Blato u Zagrebu, piše index.hr.

“Miran sam, došlo je na moje. Za dvije to tri godine stadion bi trebao biti izgrađen. Do izbora ćemo dobiti novi stadion”, kazao je Šuker.

Priča o nacionalnom stadionu ozbiljnije je pokrenuta nakon uspjeha na SP-u u Rusiji, a narativ je tada bio kako je sramota što svjetski viceprvaci u svojoj državi nemaju svoj dom. Priča se dodatno zakotrljala proteklih mjeseci, posebice zbog stanja najvećeg stadiona u državi – zagrebačkog Maksimira.

Maksimir je u lošem stanju, prije nekoliko dana odvaljeni komad betona je otpao sa zgrade, sva sreća da nitko nije stradao. Osim betona, padalo je i staklo.

Dinamo je ispod donjeg dijela zapadne tribine postavio sigurnosne mreže, ali opasnost je prevelika.

Zbog situacije s Maksimirom, koji je u vlasništvu Grada Zagreba, Šuker je izjavio sljedeće:

“Tužno je da ćemo ove godine u kvalifikacijama igrati na sjajnim novim stadionima u Budimpešti, Bratislavi, Bakuu i Cardiffu, a da svjetski doprvaci nemaju odgovarajući dom u svojoj zemlji kojoj su toliko toga lijepoga priuštili.”

Nije poznato koliko će novi stadion koštati, niti tko će ga platiti, no detalji bi trebali biti poznati u skorije vrijeme.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap