Populacija preko 60 godina ostvaruje milijarde pogleda na TikToku, a pojedini zarađuju i milijune kuna

Alberta Požgaj
23. svibnja 2022.
Novosti
A- A+

Popularna aplikacija TikTok postaje “igralište” i za osobe zrelije životne dobi. Naime, najnovija istraživanja utvrdila su kako se ovom besplatom internetskom aplikacijom služi sve veći broj osoba starijih od 60 godina.

TikTok | Unsplash

TikTok | Unsplash

Starija populacija sve više se koristi TikTok aplikacijom pritom rušeći stereotipe i predrasude vezane za stariju dob šaleći se kako na svoj tako i na tuđi račun. TikTok tako više nije namijenjen isključivo mlađoj populaciji, a na starije se sve manje gleda kao tehnofobe, kako navodi znanstvenik Reuben Nga sa sveučilišta Yale.

Internet je odlična tehnologija za umirovljenike: Dosta je izolacije i usamljenosti!

Video zapisi starijih pogledani više od 3,5 milijarde puta

Naime, na gotovo 2.000 video zapisa koje su proizvele osobe starije od 60 godina, utvrđeno je kako ti stariji imaju između 100 tisuća i 5,3 milijuna pratitelja te kako su njihova videa pregledana više od 3,5 milijarde puta. Isto tako, utvrđeno je kako se većinom radi o ženama zrelije životne dobi koje aktivno i pozitivnim stavom i primjerima odbijaju stereotipe koje im društvo pripisuje samo temeljem dobi, navedeno je u najnovijem istraživanju znanstvenika Reubena Nge sa Sveučilišta Yale. Može se govoriti kako se na TikToku kontinuirano odvija mala revolucija osoba starijih od 60 godina koje žele promjene i koje na simpatičan i duhovit način progovaraju o ageizmu.

Djedica Joe zaradi do 130 tisuća funti godišnje

Osim što stariji na TikToku progovaraju o ageizmu i ruše nametnute stereotipe, proizvodnja i objavljivanje video zapisa im donosi i određenu zaradu. Naime, kako navodi Guardian, gospodin (88) iz Engleske poznatiji pod nazivom Grandad Joe, odnosno, Djedica Joe, ističe se među starijim TikTokerima s obzirom da ima preko 5 milijuna pratitelja i godišnje od objavljivanja svojih videa zaradi do 130 tisuća funti. U priloženom videu Djedica Joe se šali na vlastiti račun pri čemu ne može vjerovati kako će uskoro proslaviti 89 godina te kako je izgledao prije 57 godina.

@grandadjoe1933 I’m blessed to have had such a long life ❤️#clearness #mindfulness #grandad #memories ♬ night changes – ella🤠

Copy link
Powered by Social Snap