Policija uhitila mladića koji je na Tuđmanov spomenik nacrtao srp i čekić

Jasmina Grgurić Zanze
18. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

Objava fotografije mladića, putem koje je zagrebačka policija zamolila građane za pomoć, urodila je plodom. Naime, uhićen je vandal kojeg se sumnjiči da je oštetio novi kip dr. Franje Tuđmana.

tudjman1

Foto: Snimka nadzorne kamere | PU zagrebačka

Policija je uhitila mladića koji je na Tuđmanov kip u Zagrebu nacrtao srp i čekić. Mladić je prenoćio u policiji, doznaje Index.hr. Rezultat je to očito akcije policije koja je prije dva dana objavila fotografije mladića i zamolila građane da im jave informacije o njemu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “Oštećenje tuđe stvari”. Zahvaljujući suradnji s građanima, a ujedno kvalitetnim i korisnim informacijama koje je policija nakon objavljene fotografije mogućeg počinitelja na web stranicama Policijske uprave zagrebačke zaprimila, provedeno je i dovršeno navedeno kriminalističko istraživanje.

Podsjetimo, sumnja se da je on u subotu, 5. siječnja 2019. godine, oko 23:55 sati u Ulici Hrvatske bratske zajednice crnim sprejem iscrtao grafit na spomeniku. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

tudjman1
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap