Vandalizam na Svetom Duhu, netko je uništio važan uređaj u Pučkoj kuhinji: ‘Žalostan sam i tužan’

Milan Dalmacija
10. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

Nepoznati počinitelj uništio je vanjsku jedinicu rashladne komore Pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu i time uzrokovao nekoliko tisuća kuna štete. Pitanje je i što će biti s namirnicama za 400 obroka koje kuhinja svakodnevno priprema potrebitima.

Nepoznati počinitelj uništio je vanjsku jedinicu rashladne komore Pučke kuhinje na Svetom Duhu | Foto: Facebook/Vladimir Vidović

Voditelj Pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu, fra Vladimir Vidović, ostao je neugodno iznenađen kad je u utorak stigao na posao. Netko je u noći s ponedjeljka na utorak uništio vanjsku jedinicu rashladne komore u kojoj se čuvaju namirnice za obroke potrebitima.

– Materijalna šteta je poprilična, gruba procjena je par tisuća kuna. U toj rashladnoj komori nalazi se meso i druge namirnice koje su potrebne za pripremu toplih obroka za sve one koji svakodnevno dolaze u našu Pučku kuhinju. Podsjećam da svakodnevno pripremimo 400 obroka, napisao je fra Vidović na Facebooku te je priložio fotografije vandalizma.

Popravak vanjske jedinice će biti novi nepredviđeni trošak za pučku kuhinju. Već se mjesecima bore s visokim cijenama plina, struje i hrane.

– Žalostan sam i tužan, kao da nije dovoljno što su energenti poskupjeli, kao da nije dovoljno da imamo veliki broj korisnika, kao da nije dovoljno što su i namirnice poskupjele! A sad i ovo, ogorčen je fra Vidović.

https://www.facebook.com/fravladimir/posts/pfbid0uDB1JP8XitLidszwz1cHUxbmwmqX15Xj3qXHih79jdWPtVEuNZsnTZyzDRZmctWZl?__cft__[0]=AZUtvix3esSigxzl6mzMaNkC-I5TN2nTAX6xqPp7GiUZDQ2rFTo5Oxy6jPpxQ1InuxL98HM0klaEKGPbGtOC6uf4-qu2NjLyAL0nnX1V1sjH-g_opcMjahkfSOkvoQVVU-RLw-MD8V0fQ53V1DHbxkQJPgBZNJba5AXoV1AhF6QGDg&__tn__=%2CO%2CP-R

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap