Pogledajte kako ministar Pavić popularizira znanost

Josip Mihaljević
12. travnja 2019.
Novosti
A- A+

Prošloga tjedna, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić vratio se u školske klupe. Točnije, na Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje je otvorio Dane i noći na PMF-u.

marko pavić

Foto: Marko Pavić | Ministrov FB profil

Ministar Marko Pavić prošlog je tjedna kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sudjelovao na otvorenju Dana i noći na Prirodoslovnom-matematičkom fakultetu. Tako se ministar vratio na fakultet gdje je studirao, ali i kratko radio.

Istaknuo je kako ga veseli što PMF uz vrhunsku znanost aktivno radi na popularizaciji znanosti. Štoviše, najavio je kako će Vlada uz pomoć novca iz Europskog socijalnog fonda raspisati natječaj u vrijednosti 100 milijuna kuna s ciljem stvaranja “profesije popularizatora znanosti“.

“Danas kada mnogi općepriznate znanstvene činjenice nastoje opovrgnuti – znanstvene činjenice moraju doći do svakoga, od vrtićke djece do naših građana treće dobi. Vlada Republike Hrvatske daje punu potporu popularizaciji znanosti te ćemo uskoro iz Europskog socijalnog fonda raspisati natječaj za popularizaciju znanosti u vrijednosti 100 milijuna kn s ciljem stvaranje profesije popularizatora znanosti”, napisao je Pavić na svom FB profilu.

Više o tome kako se proveo na PMF-u možete i sami pogledati na ministrovom profilu. Izdvajili smo najzanimljiviju fotografiju koja prikazuje ministra kako doslovce riga vatru pomoću nepoznatog uređaja.

Pogledajte kako ministar Pavić popularizira znanost
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap