Pogledajte kako izgleda barbika nastala prema liku 98-godišnjakinje!

Jasmina Grgurić Zanze
27. ožujka 2020.
Novosti
A- A+

Najpoznatija lutka na svijetu “Barbie” već odavno ne prikazuje samo lik plavokose princeze. Upravo zbog nerealnih tjelesnih proporcija te kulta ljepote i stereotipa koje nameće djevojčicama diljem svijeta, nijedna igračka nikada nije doživjela toliko kritika. Krenula je stoga tvrtka Mattel u proizvodnju crnokosih, tamnoputih, niskih, bucmastih pa i starih barbika. Prva “baka” Barbie nastala je prema liku 98-godišnje modne ikone Iris Apfel.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

It’s time to change something… IRIS IS GETTING HER VERY OWN BARBIE! 💁🏻‍♀️ Read more in her Facebpook page.

Objavu dijeli Iris Apfel (@iris.apfel)

Modna ikona Iris Apfel (98) najstarija je osoba po čijem je liku napravljena originalna lutka Barbie. No, ako ste mislili da su proizvođači na ovaj način odlučili promovirati starost, prevarili ste se jer ova barbika nema bore! No, ima sijedu kosu koja se ionako posljednjih godina sve više nameće kao trend čak i među mladima.

Model u 98. godini? Zašto ne! Upoznajte modnu ikonu Iris Apfel

Lutka je nastala još u ožujku 2018. godine te postala hit. U prvi plan nisu stavljene toliko godine, koliko sam stil pa je barbika tako odjevena u Gucci smaragdno-zeleno odijelo, začinjeno glomaznom ogrlicom, raskošnom kragnom te okruglim naočalama. Osim stila, i crte lica odaju da je riječ o prepoznatljivoj Iris Apfel, no svakako u pomlađenoj verziji.

Ova 98-godišnjakinja modom se bavi već dugi niz godina, a ugovor s modnom agencijom potpisala je tek prošle godine. Riječ je o IMG Models, s kojom ugovore imaju i  svjetski poznate manekenke poput Alessandre Ambrosio, Kate Moss, Mirande Kerr, Gigi Hadid te ostale.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

To all of my Valentines out there, hope it’s a happy one!! 💗💌 #ValentinesDay

Objavu dijeli Iris Apfel (@iris.apfel)

Hod po modnoj pisti i sama smatra apsurdnim pa se tako radije bazira na reklame. Tijekom svoje karijere, reklamirala je kozmetičke proizvode, automobile pa čak i vodku, a s velikim modnim i trgovačkim kućama surađivala je diljem svijeta.

Osim što je najstarija osoba po kojoj je ikada izrađen Barbie lik, završila je i u popularnom časopisu Vogue. Dobila je i prestižnu izložbu u Metropolitan Museum of Art kao prva osoba koja nije bila kreator, a izlagala je svoj nakit i odjeću. Pokrenula je i vlastitu proizvodnu liniju, a napisana je i knjiga o njoj.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap