Model u 98. godini? Zašto ne! Upoznajte modnu ikonu Iris Apfel

Jasmina Grgurić Zanze
12. veljače 2019.
Novosti
A- A+

“Smatram da brojka ne bi smjela predstavljati bilo kakvu razliku i da zbog nje prestanete raditi. Umirovljenje je sudbina gora od smrti. Volim raditi i volim ono što radim, susrećem zanimljive, kreativne ljude i dobro se zabavljam.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Iris Apfel (@iris.apfel)

Iris Apfel već desetljećima slovi kao modna ikona stila. Iako je nedavno napunila nevjerojatnih 97 godina, ugovor s modnom agencijom po prvi put potpisala je tek sada. I to ne bilo kojom. Naime, riječ je o agenciji IMG Models, s kojom ugovore imaju i svjetski poznate manekenke poput Alessandre Ambrosio, Kate Moss, Mirande Kerr, Gigi Hadid te ostale.

Kada su ju mediji pitali kako će točno izgledati njezin angažman, rekla je da ni sama ne zna, ali opciju da izađe na modnu pistu i sama smatra nevjerojatnom pa se nada da će se suradnja odvijati oko reklamiranja pojedinih brendova. No, odluku o tomu što će točno raditi prepušta agenciji.

Najstarija osoba po kojoj je napravljena Barbie

Tijekom svoje karijere, reklamirala je kozmetičke proizvode, automobile pa čak i vodku, a s velikim modnim i trgovačkim kućama surađivala je diljem svijeta. Iako joj je ovo prvi ugovor s modnom agencijom, javnosti je i te kako poznata pa je tako o njoj 2005. godine snimljen i dokumentarni film. Dobila je i prestižnu izložbu u Metropolitan Museum of Art kao prva osoba koja nije bila kreator, a izlagala je svoj nakit i odjeću. Pokrenula je i vlastitu proizvodnu liniju, napisana je i knjiga o njoj, a završila je i u popularnom časopisu Vogue. Prošle godine postala je najstarija osoba po kojoj je napravljena lutka Barbie.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Iris Apfel (@iris.apfel)

Ova modna ikona rodila se 29. kolovoza 1921. u New Yorku gdje je studirala povijest umjetnosti i pohađala umjetničku školu na Sveučilištu Wisconsin. Iris Apfel 1948. godine udala se za Carla Apfela te s njim osnovala tekstilnu tvrtku Old World Weavers, koju su vodili do umirovljenja 1992. godine.

Želi potaknuti i ostale starije žene da slijede snove

Od 1950. do 1992. godine radila je u nekoliko navrata na preuređenju Bijele kuće tijekom mandata čak devetorice američkih predsjednika. Suprug joj je preminuo 2015. godine nakon 67 godina braka.

Najnovijim angažmanom u industriji mode želi inspirirati ostale starije žene da slijede svoje snove.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Iris Apfel (@iris.apfel)

“Smatram da brojka ne bi smjela predstavljati bilo kakvu razliku i da zbog nje prestanete raditi. Umirovljenje je sudbina gora od smrti. Volim raditi i volim ono što radim, susrećem zanimljive, kreativne ljude i dobro se zabavljam. Žao mi je ljudi koji ne vole ono što rade” – poručila je za medije Iris Apfel.

Ikona stila postala je svojom prepoznatljivošću koju čine jarke boje, upečatljivi uzorci, krupni nakit i velike okrugle naočale.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Iris Apfel (@iris.apfel)

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap