Poduzetnik žestoko napao HZMO i HZZO: “Ti si tamo da te uznemiravaju, debilu lijeni!”

Josip Mihaljević
9. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Na društvenim mrežama jučer se proširila fotografija obavijesti ureda Zavoda za mirovinsko (HZMO) i Zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO)u kojem su jednostavno napisali da “ne rade do daljnjega” i zatražili od građana da ih ne uznemiruju. Poduzetnih Saša Cvetojević žestoko se obrušio na takvo ponašanje javnih institucija.

hzmo umag ne radi

Foto: Youtube/Facebook screenshot

U Facebook grupi “Udruga Glas poduzetnika – mjere i reforme za Hrvatsku 2.0” jučer se proširila fotografija jedne obavijesti Hrvatskog zavoda za mirovinskog osiguranje (HZMO) i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) u kojoj su bez pretjeranog objašnjavanja napisali da “ne rade do daljnjeg”, a od građana zatražili da ih ne uznemiruju.

“HZMO NE RADI DO DALJNJEG

HZZO NIJE NADLEŽAN ZA DAVANJE INFORMACIJA O NJIHOVOM RADU, NE UZNEMIRAVATI DJELATNIKE HZZO”, riječi su na papiru koje su naljutile građane.

Fotografija dolazi iz Umaga, gdje je HZMO na adresi Eduarda Pascalija 3a, a HZZO na adresi Eduarda Pascalija 3.

HZMO-u smo poslali upit zašto taj ured ne radi, a odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo.

Cvetojević: “Hoće li netko biti smijenjen ili dobiti otkaz?”

Poduzetnik Saša Cvetojević podijelio je fotografiju na svom Facebook profilu i žestoko kritizirao obje institucije.

Poduzetnik žestoko napao HZMO jer zavlači umirovljenike

“Kome i dalje nije jasno što je loše u ovoj poruci? Tko će odgovarati za ovakvu poruku, koja pokazuje prezir prema nama koji ove plaćamo?

Tko je voditelj područnog ureda HZZO Umag koji je odobrio ovo? Hoće li biti smijenjen ili dobiti otkaz?”, pita se Cvetojević.

Cvetojević si je postavio logično pitanje – zašto HZMO ne radi do daljnjeg, a građani ih plaćaju da rade. Do kada uopće traje “do daljnjeg”?

“Ovo prevedeno znači: Ko vas j*be stoko, ne moramo mi vama polagati račune. Ne radimo do daljnjeg, nismo ni prije, ne možete nam ništa”, napisao je Cvetojević na Facebooku.

Sporno mu je to što piše da HZZO nije nadležan. Tvrdi da po Zakonu o općem upravnom postupku (ZUP) tijelo javne uprave mora zaprimiti upit i proslijediti ga nadležnima, a ne otjerati korisnika, građanina, pacijenta ili umirovljenika da se snalazi sam.

“Članak 18. Zakona o općem upravnom postupku kojeg bi svaki uhljeb trebao poznavati, ali očito ih nije briga. Poznavanje tog zakona provjerava se i na stručnom ispitu, ali briga njih. Ključno je biti nenadležan”, napisao je Cvetojević na svom Facebook profilu.

Cvetojević traži da se objasni voditelju ureda HZZO da su on i njegovi službenici dužni primiti stranke ako one to žele, čak i primiti upit ili podnesak i za HZMO, te isti proslijediti dalje i obavijestiti stranku, što uostalom i piše u čl. 18 ZUP-a.

“Živim za dan kad će vas zamijeniti loš kompjuter”

Posebno ga je naljutio dio u kojem HZMO/HZZO traže da ih se ne uznemiruje:

hzmo
Četiri mjeseca čekao odgovor od HZMO-a: "Kada sam ih nazvao, 10 sekundi im je trebalo za točnu informaciju"

“Ne možeš uopće, nikada u komunikaciji s korisnicima svojih usluga reći da oni tebe uznemiravaju. NE MOŽEŠ i NE SMIJEŠ! Ti si tamo da te uznemiravaju, debilu lijeni. Ti si plaćen da sjediš na j*benom šalteru i smješkaš se dok te mi uznemiravamo glupim pitanjima. Ti nama ne trebaš, smore nepotrebni, nego su tvoji uhljebljeni pajdaši smislili da moramo tebi po kojekakve njima potrebne p**darije, umjesto da te oni direkt pitaju i nas puste na miru”, napisao je Cvetojević.

Na kraju svog Facebook statusa, futuristički je rekao da živi za dan kada će djelatnike HZZO-a i HZMO-a zamijeniti loš kompjuter, kako je zamijenio tetu na SDK/ZAP*FINI kojoj je morao svaki dan na šalter da bi pitao koliko novca ima na svom računu.

“Na žalost, ta teta je dočekala penziju iako je bila zamijenjena kompjuterom, nadam se da vi nećete”, zaključio je Cvetojević.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap